Aanvragen uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers

Nederland verkeert in een moeilijke tijd door het coronavirus. De maatregelen hebben een grote impact op de samenleving. Ondernemers kunnen daarom uitstel van betaling gemeentelijke belastingen aanvragen. Het uitstel geldt voor de periode tot en met 31 juli 2020.

Aanvragen

Aanvraag uitstel betalen belastingen ondernemers

Gemeentelijke belastingen die vallen onder uitstel

  • onroerendzaakbelasting (OZB)
  • rioolheffing
  • afvalstoffenheffing

Voor wie?

Uitstel van betaling geldt voor alle ondernemers die staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daaronder vallen ook ZZP’ers, ondernemers die actief zijn in de Kunst en Cultuur, Stichtingen en Verenigingen. U kunt de aanvraag tot en met 31 juli 2020 indienen, maar we adviseren u om de aanvraag zo snel mogelijk te doen.

Automatische incasso

Heeft u automatische incasso geregeld voor het betalen van uw gemeentelijke belastingen? Dan kunt u ook uitstel aanvragen. Zodra het uitstel is verleend, wordt de automatische incasso stopgezet. 

Betalingsregeling van 4 maanden

Als het uitstel is verleend krijgt u in de loop van 2020 de gelegenheid om het nog te betalen bedrag in 4 termijn te betalen. De exacte termijnen worden na toekenning van het uitstel bekend gemaakt.

Vragen?

Wij hebben veel gestelde vragen of deze regeling op een rij gezet. Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag dan bij voorkeur digitaal via het contactformulier belastingen.