Kindpakket

Kinderen en jongeren moeten kunnen sporten, studeren en plezier maken. Toch is dat soms moeilijk. Bijvoorbeeld als er thuis weinig geld is. Daarom is er het Kindpakket. Een pakket met voorzieningen voor kinderen en jongeren uit de gemeente Renkum.

Voor wie?

De voorzieningen uit het Kindpakket zijn voor kinderen en jongeren uit gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm en voor gezinnen die hulp krijgen bij schulden. Hierdoor kunnen zij meedoen met hun leeftijdsgenootjes.

Wat zit er in het Kindpakket?

Kindpas

Een pas om iets extra’s voor te kopen, zoals een vest, boek, tas of schoolspullen. De pas is te besteden bij aangesloten winkels (pdf, 108 kB).

 • Voor wie? Kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar.
 • Vergoeding: € 75,- voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. €150,- voor van 12 tot en met 17 jaar.
 • Hoe vaak? De pas kunt u 1 keer per kalenderjaar aanvragen vanaf februari.
 • Aanvragen: U kunt uw kind aanmelden via het contactformulier van Stichting Leergeld . Liever per telefoon aanmelden? Bel dan naar (026) 445 55 72 op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Mailen kan ook via info@leergeldarnhem.nl.

Winterkledingpas

Een pas voor de aanschaf van winterkleding en schoenen. De pas kunt u besteden bij de aangesloten winkels (pdf, 130 kB).

 • Voor wie? Voor kinderen en jongeren van 4 tot en met 17 jaar
 • Vergoeding: €100,- voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. €150,- voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar.
 • Hoe vaak?: De pas kunt u 1 keer per kalenderjaar aanvragen vanaf oktober
 • Aanvragen: U kunt uw kind aanmelden via het contactformulier van Stichting Leergeld. Liever per telefoon aanmelden? Bel dan naar (026) 445 55 72 op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Mailen kan ook via info@leergeldarnhem.nl.

Computer

Een computer of laptop, zodat jongeren goed mee kunnen komen in het voortgezet onderwijs.

 • Voor wie? Voor jongeren van 12 tot en met 17 jaar
 • Hoe vaak? Eenmalig
 • Aanvragen: U kunt uw kind aanmelden via het contactformulier van Stichting Leergeld. Liever per telefoon aanmelden? Bel dan naar (026) 445 55 72 op maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.00 uur. Mailen kan ook via info@leergeldarnhem.nl.

Schoolkosten, fiets en verjaardag

Bij Stichting Leergeld kunt u ook terecht voor een tegemoetkoming in de schoolkosten, een fiets of het vieren van de verjaardag van uw kind. Kijk voor meer informatie op www.leergeldarnhem.nl of neem contact op met Stichting Leergeld via (026) 44 55 572 of stuur een bericht naar e-mail info@leergeldarnhem.nl.

Sport en cultuur via de GelrePas

Met de GelrePas kunnen kinderen en jongeren deelnemen aan verschillende activiteiten op het gebied van sport, cultuur, educatie en recreatie. Elke 2 maanden is er een nieuw aanbod.

 • Voor wie? Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar (met uitzondering van studenten)
 • Vergoeding: De maximale vergoeding voor sporten is € 225,- per jaar. De maximale vergoeding voor een culturele cursus of activiteit is € 405,- per jaar. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdrage van 10% van de cursusprijs.
 • Aanvragen: De Gelrepas vraagt u aan bij het Sociaal Team.

De pas kunt u ook gebruiken voor activiteiten in de gemeenten Arnhem, Duiven, Rozendaal, Overbetuwe en Westervoort. Kijk voor de activiteiten op de website www.gelrepas.nl

Zwemdiploma

U kunt voor uw kind een aanvraag doen voor het halen van het zwemdiploma. U kunt kiezen voor alleen het halen van diploma A of voor Superspetters (zwemlesmethode).

De eerste € 225,- vergoedt de GelrePas. Het Jeugdfonds Sport kan daarna nog maximaal € 475,- vergoeden. Gebruikt u de vergoeding van de GelrePas al ergens anders voor? Of heeft u geen GelrePas, maar wel een laag inkomen? Dan kunt u meteen een aanvraag doen voor de vergoeding van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland. Lees eerst de spelregels Jeugdfonds Sport (pdf, 175 kB).

 • Voor wie? Voor kinderen en jongeren van 5 tot en met 17 jaar
 • Hoe vaak? Eenmalig
 • Aanvragen: Wilt u beide vergoedingen gebruiken? Dan gaat u eerst naar het zwembad en geeft aan dat u gebruik wilt maken van de vergoeding uit de GelrePas.
 • Wilt u (ook) in aanmerking komen voor een vergoeding van het Jeugdfonds Sport? Neem dan contact op met Hans Kap van het Sport- en Beweegteam via (06) 51 63 94 30 of stuur een e-mail naar h.kap@renkum.nl.

Gratis lid van de bibliotheek Veluwezoom

Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Bij de bibliotheek is veel informatie te vinden voor werkstukken, spreekbeurten en schoolprojecten. Ook zijn er leuke tijdschriften, dvd s en lees- en stripboeken te leen.

 • Voor wie? Voor alle kinderen en jongeren tot en met 17 jaar
 • Aanvragen: Inschrijven kan makkelijk bij de bibliotheek in uw buurt. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekdeveluwezoom.nl.

Jeugdland Vakantiepaspoort

In de zomervakantie hoeven kinderen van 4 tot en met 12 jaar zich niet te vervelen! Op de basisscholen in de gemeente Arnhem en Renkum wordt aan alle kinderen vóór de zomervakantie het Jeugdland Vakantie Paspoort uitgedeeld. Het paspoort staat boordevol activiteiten, waar kinderen met korting of zelfs gratis aan mee kunnen doen. Zij kunnen het paspoort ook als busabonnement gebruiken, als ze een buszegel kopen. Kijk voor meer informatie op www.jeugdland.nl.

Meer informatie

Voor vragen over het Kindpakket kunt u contact opnemen met het Sociaal Team.

Voor aanvragen van de voorzieningen bij Stichting Leergeld Arnhem kunt u mailen naar info@leergeldarnhem.nl of bel (026) 44 55 572.