Taxivervoer met Avan of Valys

Kunt u vanwege een ziekte of beperking geen gebruik maken van het openbaar vervoer? Bent u voor vervoer buitenshuis afhankelijk van anderen, maar heeft u geen hulp om op terugvallen? Dan kunt u tegen betaling gebruik maken van vervoer van Avan. Avan is voor iedereen, maar met een Wmo-vervoerspas reist u voordeliger.

Wmo-vervoerspas aanvragen

Om voor een Wmo-vervoerspas in aanmerking te komen heeft u een indicatie nodig. Voor meer informatie neemt u contact op met het Sociaal Team. De medewerkers van het Sociaal Team bespreken wat uw eigen mogelijkheden zijn en welke voorziening het beste bij u past.

Kilometerbudget

Met uw Wmo-indicatie reist u met korting met Avan. Wij mogen het aantal kilometers dat u per jaar reist beperken. Dit noemen we een kilometerbudget. Voor 2021 is het kilometerbudget vastgesteld op:

  • maximaal 1500 kilometer op jaarbasis als u alleen een vervoerspas heeft
  • maximaal 750 kilometer op jaarbasis als u ook een andere vervoersvoorziening, zoals een scootmobiel heeft.

De korting geldt tot het budget op is. Wanneer u reist, worden de gereden kilometers afgetrokken van uw kilometerbudget. Als uw budget op is, kunt u gewoon blijven reizen met AVAN, maar dan zonder de korting.

Tarief 2021

Voor het Wmo tarief met korting betaalt u per 1 januari 2021 een opstaptarief van € 0,99 en € 0,17 per gereden kilometer.

Werkwijze Avan

Avan is een regionaal vervoerssysteem (voorheen Regiotaxi). Avan is niet gebonden aan haltes of stations. Binnen de regio haalt en brengt Avan u waar u maar wilt. Een rit duurt meestal langer dan met een gewone taxi omdat ook andere passagiers meereizen. Iedereen kan van Avan gebruik maken, maar met een vervoersvoorziening van de Wmo (een Wmo-vervoerspas) reist u voordeliger.

Het reserveren, wijzigen of afzeggen van ritten regelt u met Avan:

  • Online via www.avan-vervoer.nl
  • telefonisch via (0900) 73 44 682 (2,8 cent per minuut + 9,05 cent starttarief + gebruikelijke belkosten)

Meer informatie over Avan en de tarieven van de taxiritten staan op de website www.avan-vervoer.nl.

Meer dan 25 kilometer reizen met Valys

U kunt met regiovervoer niet verder reizen dan 25 kilometer. Met Valys kunt u op stap buiten uw eigen regio. Bijvoorbeeld naar familie elders in het land of om uitstapjes te maken. Voor reizen met Valys moet u een Valys-pas aanvragen.