Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligers zijn onmisbaar, ook in de gemeente Renkum. Daarom vinden wij het belangrijk dat risico's voor vrijwilligers zoveel mogelijk worden gedekt door een goede verzekering.

Daarvoor hebben wij de VNG Vrijwilligersverzekering (pdf, 442 kB) afgesloten. Dit is een gratis verzekering waarmee wij alle vrijwilligers in onze gemeente hebben verzekerd. Bent u vrijwilliger dan bent u automatisch verzekerd.

De verzekering dekt risico’s zoals schade bij ongevallen, schade aan persoonlijke eigendommen, aansprakelijkheid voor rechtspersonen, bestuurdersaansprakelijkheid, verkeersaansprakelijkheid en rechtsbijstand. Een ander voordeel is dat organisaties geen registratie bij hoeven te houden van vrijwilligers en vrijwilligersfuncties.

Schade

Als u schade heeft die uw eigen verzekering of de verzekering van uw eigen organisatie niet dekt, kunt u het schade aangifteformulier (pdf, 205 kB) invullen en sturen naar info@renkum.nl. Wij beoordelen of het gaat om vrijwilligersinzet volgens de definitie uit de polis en sturen het schadeformulier door aan de verzekeringsmaatschappij. De maatschappij wikkelt direct de schade met de schademelder af, zonder tussenkomst van de gemeente of een andere organisatie.