Project Waaks

Wij vragen van u als hondenbezitter om de ogen en de oren van uw wijk te zijn en mee te doen aan Waaks. Uiteraard geldt dit ook voor alle andere oplettende buurtbewoners.

Als hondenbezitter loopt u dagelijks, vaak op gezette tijden op straat en daardoor kent u uw wijk goed. Verdachte situaties vallen u vast snel op. Zoals personen in de tuin van de buren terwijl deze van huis zijn. Of personen die opvallend in auto’s of woningen kijken. 

Over Waaks

De politie gaat actief aan de slag met Waaks. Waaks is een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie en de hondenbezitters. Criminelen hebben een hekel aan oplettende buurtbewoners. Wij vragen u om extra alert te zijn op verdachte situaties tijdens het uitlaten van uw hond en deze situaties te melden. Dat kan in de Whatsapp-groepen in de verschillende wijken en bij spoedeisende situaties natuurlijk via 112. Uw eigen veiligheid staat hierbij voorop. 

Meld u aan

Wilt u hieraan deelnemen? Meld u dan aan bij wijkagent Lucy Mons. Mail uw naam, adres en 06-nummer door naar lucy.mons@politie.nl of naar uw eigen wijkagent. Als u zich aanmeldt, ontvangt u een leuke attentie voor uw hond, omdat we uw oplettendheid zeer waarderen.