Kapotte straatverlichting

Als 1 straatlantaarn of een hele rij lampen niet brandt, meld het ons.

Direct Melden

U kunt kapotte straatverlichting direct melden:

  • door het online formulier Melding openbare ruimte in te vullen;
  • via de app MijnGemeente. Met de app kunt u de melding ter plekke via uw smartphone doorgeven. U kunt ook een foto meesturen. De iOS versie kunt u downloaden in de Appstore, de Android versie in de Google Playstore.
  • door te bellen met ons op (026) 33 48 111.

Deze gegevens geeft u door:

  • uw naam en adres
  • de locatie van de straatlantaarn(s)
  • het nummer van de straatlantaarn. Het nummer staat meestal op een sticker op de lantaarnpaal, ongeveer 2 meter boven de weg aan de straatkant.

Melden bij het Provincieloket

Zijn er lampen kapot langs een provinciale weg (een N-weg)? Dan meldt u dit bij het Provincieloket. U herkent deze straatlampen aan de 'N' in het nummer.

  • Geef uw melding online door via het Provincieloket  .
  • Of bel het Provincieloket op (026) 35 99 999.

Twijfelt u of u de kapotte lantaarnpaal bij ons of bij de provincie moet melden? Op de website van Rijkswaterstaat kunt u nakijken wie de beheerder van de weg is waar de lantaarnpaal staat en dus bij wie u de kapotte lantaarnpaal kunt melden.

Reparatieduur

Een hele rij lampen

Als een hele rij straatlantaarns niet brandt, is er bijna altijd iets mis met het netwerk onder de grond en moet de netwerkbeheerder Liander het oplossen. Wij geven deze meldingen door aan Liander. Deze meldingen worden binnen 72 uur opgelost.

Andere meldingen

Alle andere meldingen geven wij door aan Ziut. Dit is het bedrijf waarmee wij een onderhoudscontract hebben. Als er een straatlantaarn niet brandt, lost Ziut dit op.

Wij sturen elke week de binnengekomen meldingen door. In de zomermaanden handelt Ziut iedere 6 weken alle meldingen af. In de wintermaanden doen zij dit iedere 4 weken. Het kan daarom 4 tot 6 weken duren voordat een straatlantaarn gemaakt wordt.

Soms is niet alleen de lamp kapot is, maar ook de armatuur (waar de lamp inzit). Of er is een ander probleem dat de monteur niet direct kan oplossen. In die gevallen kan het langer dan 4 tot 6 weken duren voordat de straatlantaarn gemaakt is.