Energietoeslag 2023

Ook in 2023 komt er een energietoeslag voor lage inkomens. De totale energietoeslag 2023 is € 1.300,-. Deelt u een woning en ook de energiekosten? Dan bedraagt de energietoeslag € 650,-. De toeslag is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het minimum.

Hoe werkt het?

Heeft u een bijstandsuitkering, IOAW- of IOAZ uitkering? Of heeft u in 2022 energietoeslag ontvangen en voldoet u nog steeds aan de voorwaarden? Dan hoeft u niets te doen. Wij betalen de energietoeslag automatisch uit. Wanneer de uitbetaling plaatsvindt verschilt per situatie. U ontvangt hierover een persoonlijke brief tussen eind oktober en half december 2023. 

Heeft u half december 2023 nog niets van ons gehoord? Dan kunt u vanaf dat moment zelf de energietoeslag aanvragen.  

Wanneer ontvangt u de energietoeslag?

Welke inwoners krijgen de energietoeslag automatisch? Wanneer uitbetaling?
Inwoners met een bijstandsuitkering, IOAW, IOAZ, Bbz levensonderhoud (zelfstandigen) Eind oktober 2023
Inwoners met aanvullende bijstand op hun AOW uitkering (van de Sociale Verzekeringsbank) Eind oktober 2023
Inwoners die de energietoeslag over 2022 hebben ontvangen en nog steeds aan de voorwaarden voldoen Voorlopige planning december/januari

Lukt het u niet de energierekening te betalen? 

  • Kijk dan samen met een energiecoach naar uw energieverbruik. De energiecoach helpt u met besparen. Maak direct een afspraak via de website van Energiebank regio Arnhem.
  • Heeft u inmiddels een energie afrekening gekregen die u niet kunt betalen? Dan kunnen we u misschien helpen via bijzondere bijstand.
  • Kijk voor meer informatie over het energienoodfonds Renkum op de website van het Noodfonds Renkum