Zelfverdediging

Vanaf dinsdag 7 april 2020 starten er speciaal voor jongeren uit de gemeente 2 cursussen Zelfverdediging & weerbaarheid.

Het Sport- en Beweegteam organiseert deze cursussen, bestaande uit 8 lessen, samen met Arends Sportcentrum. Tijdens de lessen komen er aspecten aan bod zoals respect, samenwerken, omgaan met winnen en verliezen, weerbaarheid en plezier. 

Wat houdt de cursus in?

Het doel van de cursus is om op speelse wijze het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van de jongeren te vergroten. Door een grotere weerbaarheid kunnen zij beter reageren op kwetsbare situaties en ongewenste situaties beter inschatten en voorkomen. Tijdens de lessen wordt er getraind op conditie, (reactie)snelheid, balans, kracht, coördinatie en natuurlijk techniek. Deelnemers leren een aanval af te weren of te ontwijken en hoe zij vervolgens de aanvaller onder controle houden of uitschakelen. Ook leren zij hoe zij zichzelf kunnen bevrijden als zij worden vastgegrepen. Kortom gezond, leuk en vergroot het zelfvertrouwen.

Voor wie?

De cursus start op dinsdag 7 april 2020. Aanmelden kan voor de volgende cursussen:

  • Cursus voor jongens en meiden van 8 tot en met 12 jaar
    • dinsdag van 17.30 tot 18.30 uur
  • Cursus voor alleen voor meiden van 13 tot en met 16 jaar 
    • dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur

De cursussen zijn bij Ritmiek Muziek, Cardanuslaan 21 in Doorwerth.

Meedoen?

Aanmelden voor een van deze cursussen van 8 lessen kan bij buurtsportcoach Hans Kap door een mail te sturen naar h.kap@renkum.nl. Vermeld in uw e-mail naam, leeftijd, telefoonnummer en de school waarop uw kind(eren) zit(ten). Deelname aan de cursus kost € 15,-. Dit bedrag kan worden betaald voor aanvang van de 1e les. Voor kinderen met een Gelrepas is deelname gratis.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met  Hans Kap (06) 51 63 94 30 of stuur een bericht naar e-mail h.kap@renkum.nl.
 

 

 

Door een grotere weerbaarheid leer je beter te reageren op kwetsbare situaties en leer je ongewenste situaties beter in te schatten en te voorkomen. Tijdens de lessen train je op conditie, (reactie)snelheid, balans, kracht, coördinatie en techniek. Je leert een aanval af te weren of te ontwijken en hoe vervolgens de aanvaller onder controle te houden of uit te schakelen. Ook leer je hoe je jezelf kunt bevrijden als je wordt vastgegrepen. De cursus wordt gegeven in samenwerking met Sjabbens Sports & Health.

Aanmelden

Meer informatie of weten wanneer er een nieuwe cursus zelfverdediging start? Neem dan contact op met buurtsportcoach Hans Kap op (06) 51 63 94 30 of stuur een bericht naar e-mail naar h.kap@renkum.nl.