Sport Extra

Sport- en beweegactiviteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar met een vertraging of achterstand in hun motorische ontwikkeling.

Positieve sport- en spelervaring

Een goede motoriek is niet altijd vanzelfsprekend. Sommige kinderen hebben wat extra ondersteuning en aandacht nodig om (weer) plezier te krijgen in het bewegen. Bijvoorbeeld omdat zij moeite hebben met basisbewegingen als lopen, rennen, huppelen, balanceren, zwaaien, vangen en springen. De stap naar een sportvereniging is dan vaak net iets te groot. Sport Extra helpt, zodat sport en spel ook voor deze kinderen leuk wordt. De sport- en spelactiviteiten zijn gericht op:

  • verbeteren van de motorische vaardigheden van kinderen;
  • vergroten van het zelfvertrouwen;
  • plezier krijgen in sporten en bewegen.

Persoonlijke aandacht

Onder deskundige begeleiding wordt er gewerkt in kleine groepjes. Hierdoor is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en kunnen kinderen op hun eigen niveau deelnemen. Door de activiteiten stapje voor stapje moeilijker te maken, leren de kinderen spelenderwijs hun motoriek te verbeteren. Hierdoor kunnen zij in de toekomst (weer) meekomen tijdens de gymles of zelfs instromen bij een sportvereniging. Hier kan een buurtsportcoach bij helpen.

Meer informatie

Meedoen aan Sport Extra kost €10,- per maand en is gratis voor mensen met een GelrePas. Bel voor meer informatie met buurtsportcoach Hans Kap op (06) 51 63 94 30 of mail naar h.kap@renkum.nl