50+ Sportief

Bent u 50 jaar of ouder? Wilt u graag meer bewegen en kennismaken met sport- en beweegactiviteiten? Dan is het programma 50+ Sportief iets voor u.

Programma

Het programma van 50+ Sportief bestaat uit een:

  • fitheidstest, waarbij onder andere getest wordt op conditie, lenigheid en reactievermogen
  • sport- en beweegaanbod, waarbij 50-plussers kennismaken met 1 of meerdere sporten

Fitheidstest

Het programma 50+ Sportief start met een fitheidstest die speciaal is ontwikkeld voor mensen van 50 jaar en ouder. Wij testen u op onder andere uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht en reactievermogen. Ook meten wij uw bloeddruk, lengte, gewicht en vetpercentage. Na afloop van de fitheidstest worden de resultaten met u besproken. Op basis daarvan krijgt u advies over wat u kunt doen om uw conditie te verbeteren. Onze buurtsportcoaches en een 50+ docent informeren u over de verschillende sport- en beweegactiviteiten waarmee u kennis kunt maken.

Sport- en beweegtraject

In een periode van 3 maanden kunt u meedoen aan verschillende sport- en beweegactiviteiten in onze gemeente, zoals tennis, sportief wandelen, yoga, fitness en jeu de boules. Deze activiteiten worden u aangeboden door verschillende sport- en beweegaanbieders en staan vermeld in een boekje dat u krijgt tijdens de fitheidstest. Ontdek zo welke vorm van sporten en bewegen het beste bij u past.

Meer informatie

Meer informatie of weten wanneer 50+ Sportief in 2019 start? Bel met buurtsportcoach Hans Kap op (06) 51 63 94 30 of mail naar h.kap@renkum.nl.