Werk@Renkum

Ben je op zoek naar werk? Kom naar Werk@Renkum! Elke dinsdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur kunnen werkzoekenden in de Bibliotheek aan de Generaal Urquhartlaan 1 in Oosterbeek terecht voor informatie en advies en om andere werkzoekenden te ontmoeten.

Ben je op zoek naar werk? Kom naar Werk@Renkum! Elke dinsdagochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur kunnen werkzoekenden in de Bibliotheek aan de Generaal Urquhartlaan 1 in Oosterbeek terecht voor informatie en advies en om andere werkzoekenden te ontmoeten. Werkzoekenden kunnen zo ervaringen en vacatures uitwisselen en een netwerk opbouwen.

Programma

We werken met een programma van acht weken, waarin we verschillende onderwerpen behandelen zoals persoonlijke presentatie, netwerken, het gebruik van social media en het schrijven van een sollicitatiebrief en cv. We nodigen werkgevers en uitzendbureaus uit om voorlichting te geven.

Je kunt op ieder moment in deze acht weken aansluiten. Van te voren aanmelden is niet nodig. Er zijn altijd deskundigen aanwezig die je kunnen ondersteunen en  je vragen kunnen beantwoorden. Wanneer  je een laptop hebt, is het handig om deze mee te nemen.

De Talentengalerij van Werk@Renkum

Netwerken is een belangrijk onderdeel van Werk@Renkum.  Netwerken en jezelf laten zien, zijn van groot belang bij het solliciteren. Je moet weten wat je doel is en dat aan zoveel mogelijk mensen laten weten. Voorwaarde daarbij is wel dat je jezelf kent. Wie ben je? Wat is jouw innerlijke drijfveer? Wat past er bij je? Dit laat je zien in je cv, maar er zijn ook nog andere manieren waarop je jezelf kunt presenteren en kenbaar kunt maken wat je kwaliteiten zijn en wat je zoekt.

Wees creatief!

Bij Werk@Renkum doen we dit met  een Talentengalerij. In de bibliotheek hangt een rij borden met daarop verschillende branches zoals horeca, verkoop en administratie. Onder deze branches kunnen de deelnemers hun persoonlijke talenten, maar ook hun competenties kwijt. Voorbeelden van talenten (passies) zijn goed kunnen koken of schilderen. Voorbeelden van competenties zijn resultaatgerichtheid, goede communicatieve vaardigheden, creativiteit, stressbestendigheid en flexibiliteit.

Werk@Renkum vraagt iedere deelnemer op een A4 een ‘persoonlijk portret’ te maken. Hierop breng je jezelf  op een creatieve manier onder de aandacht.  Je hangt  je portret op bij de juiste branche in de Talentengalerij. Zo kunnen andere deelnemers zien wie je bent. Dat maakt netwerken een stuk makkelijker. Zorg ervoor dat er naast je persoonlijke talenten en competenties in ieder geval je naam, e-mailadres, telefoonnummer en een duidelijke foto van jezelf opstaat.

Vacatures verzamelen

Naast een persoonlijk portret vragen wij deelnemers van Werk@Renkum iedere week zoveel mogelijk vacatures in te brengen. Elke vacature wordt bij de juiste branche in de Talentengalerij gehangen. In je zoektocht kom je vast ook vacatures tegen die voor jezelf minder interessant zijn, maar voor een ander des te meer. Je hebt bij Werk@Renkum de portretten van de andere deelnemers gezien en kunt hierdoor gerichter vacatures voor andere deelnemers verzamelen. Zo doen andere deelnemers dit ook voor jou!

Cv inleveren

Tot slot vragen wij iedere deelnemer zijn cv en 3 tot 5 zoekrichtingen te e-mailen naar werk@renkum.nl. Met zoekrichtingen bedoelen we de branche waarin je wilt werken, de functie die je zoekt en eventueel het soort bedrijf waar je wilt werken. Ook al heb je waarschijnlijk een voorkeur voor een branche of beroep, wanneer je jouw zoekrichtingen uitbreidt, vind je meer vacatures. Wees hierbij wel realistisch. Wanneer je bijvoorbeeld als piloot wilt werken, maar je hebt daar niet de juiste opleiding voor, dan heeft het weinig kans van slagen.

Meer informatie

Voor meer informatie over Werk@Renkum kun je contact opnemen met het Sociaal Team.