Startpunt Geldzaken

Startpunt Geldzaken is een handige manier om tips te krijgen over geld. U krijgt tips om uw uitgaven te verminderen en tips om uw inkomsten te verhogen. Daarnaast krijgt u inzicht voor als u geld overheeft en hoe u daar zorgvuldige keuzes in maakt.

Geldplannen

Startpunt Geldzaken werkt met verschillende ‘geldplannen’. Alle geldplannen werken volgens hetzelfde principe. Eerst brengt u uw geldzaken in kaart. Daarna krijgt u een lijst met actiepunten die u kunt uitvoeren. Het is gemaakt voor alle inkomens.

Het gebruik van de geldplannen is anoniem. U kunt uw plan tussentijds altijd opslaan en er op een later moment mee verdergaan.

Geldplan ‘Kom uit de geldzorgen’

Heeft u financiële zorgen? Wilt u orde op zaken stelen? Met het geldplan ‘Kom uit de geldzorgen’ op Startpunt Geldzaken wordt u stap voor stap geholpen inzicht te krijgen in uw geldzaken. U krijgt actiepunten om uit de geldzorgen te komen.

Geldplan ‘Beter rondkomen’

Komt u af en toe geld tekort of wilt u meer geld overhouden aan het einde van de maand? Met het geldplan 'Beter rondkomen' op Startpunt Geldzaken krijgt u inzicht in uw inkomsten en uitgaven en brengt u deze met elkaar in balans.

Geldplan ’Sparen, aflossen en beleggen’

Houdt u geld over en wilt u weten wat u hier het beste mee kunt doen? Ga slim met uw geld om en maak gebruik van het geldplan ‘Sparen, aflossen en beleggen’ op Startpunt Geldzaken. Dit geldplan geeft u de voor- en nadelen, en neemt u stap-voor-stap mee in de voor u best passende keuze.

Geldplan ‘Rondkomen met kinderen’

Wilt u meer weten over de verschillende regelingen die voor uw kind(eren) beschikbaar zijn? Of wilt u ondersteuning voor uw kind(eren) aanvragen? Het geldplan 'Rondkomen met kinderen' op Startpunt Geldzaken helpt u op weg.

Geldplan ‘Studie (klein)kinderen’

Wilt u graag geld opzij zetten voor de studie van uw kinderen of kleinkinderen? Met het geldplan 'Studie (klein)kinderen' op Startpunt Geldzaken bepaalt u hoeveel geld u opzij wil en kan zetten. Ook krijgt u meer informatie over de manieren van sparen en beleggen, en wat dit u uiteindelijk oplevert. 

Hulp nodig?

Komt u er alleen niet uit of vult u het plan liever samen met iemand in? Neem dan contact op met het Sociaal Team of met Humanitas.

Uitgelicht