Renkumse Week van de Mantelzorg

Op 10 november 2017 is het de jaarlijkse dag van de mantelzorg. En van 6 tot en met 11 november 2017 is het weer de Renkumse Week van de Mantelzorg!

Een hele week vol speciale activiteiten, allemaal bedoeld om de mantelzorgers in onze gemeente een hart onder de riem te steken en te bedanken voor het fantastische werk dat zij doen voor degene voor wie zij zorgen. Deze week wordt georganiseerd door Renkum voor Elkaar en de gemeente Renkum.

Gevarieerd programma

Er is voor elk wat wils: dans, film, theater, lekker eten en drinken. Onze manier om te zeggen: ‘Mantelzorgers, bedankt!’ Wij waarderen uw inzet enorm. Hieronder ziet u alle activiteiten op een rijtje.

Informatie en aanmelden

Aanmelden is niet verplicht, maar wel zo handig. U kunt zich aanmelden bij mevrouw H. (Henny) Jansen op (026) 33 48 232 of via h.jansen@renkum.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Jansen of met de organisatie waar de activiteit plaatsvindt.

Programma

Maandag 6 november 2017

Grenzeloos bewegen op muziek

 • Wanneer: van 14.30 tot 16.00 uur
 • Waar: Rehobothschool, Johanniterweg 4 in Doorwerth

Kunt u wel een extra dosis energie gebruiken? Bent u niet iemand die bij de pakken neerzit? Komt u liever in actie om samen met anderen een ontspannen moment te beleven? Kom dan op 6 november naar de workshop ‘Grenzeloos bewegen’,  georganiseerd door Renkum voor Elkaar. Jonge en oudere mantelzorgers ervaren onder de inspirerende leiding van Marianne de Pagter (dansdocent) wat Grenzeloos bewegen op muziek met u doet. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers.

Dinsdag 7 november 2017

High tea

 • Wanneer: van 14.30 tot 16.30 uur
 • Waar: Huis Van Renkum, Europaplein 11 in Renkum

Tijdens een high tea wordt u verwend met lekkere hapjes en drankjes. En u mag iemand meenemen! Dit is dé gelegenheid om even te ontspannen, contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen met andere mantelzorgers. Deelname is gratis. Er is ruimte voor maximaal 40 deelnemers. Heeft u vragen? Stuur een e-mail naar welkom@huisvanrenkum.nl of bel (0317) 84 49 58.

Onder de thee komt mevrouw Ria Tuenter een verhaal vertellen over haar boek ‘Mam raakt kwijt’. Ria Tuenter is zelf mantelzorger geweest voor haar moeder die dementie had. Ze beschrijft dit openhartig in haar boek. De verhalen bieden herkenning, troost en zorgen voor meer begrip voor mensen met dementie en de betrokkenen. Soms droevig, vaak ontroerend, maar ook grappig en vooral mooi. Het zorgt voor veel reacties. Mensen spreken haar aan, maar ook via de Facebookpagina ‘Mam raakt kwijt’ is de respons groot. Het filmpje dat Harm Edens met Ria, haar moeder en Popje maakte voor het programma Gelderse Koppen bij Omroep Gelderland leverde enorm veel positieve reacties op.

Ria Tuenter zal tijdens de High Tea voorlezen uit haar boek en wordt kort geïnterviewd door eindredacteur en tekstschrijver Joyce de Schepper. Daarna is er ruim tijd om met haar in gesprek te gaan. Kijk voor meer informatie op www.mamraaktkwijt.nl.

Dinsdag 7 november 2017

Filmavond

 • Wanneer: 19.00 uur
 • Waar: Poort van Doorwerth, Mozartlaan 2 in Doorwerth

Een avond lekker samen of alleen naar de film in de week van de mantelzorg? De Poort van Doorwerth organiseert een ontspannen filmavond. Er wordt een film vertoond die iedereen op de lachspieren zal werken en die u een heerlijke, zorgeloze avond zal bezorgen. Tijdens het kijken kunt u genieten van een hapje en een drankje.

Woensdag 8 november 2017

Workshop ‘Moodboard’

 • Wanneer: van 15.00 tot 17.00 uur
 • Waar: Rehobothschool, Johanniterweg 4 in Doorwerth

Vindt u het fijn om andere jonge mantelzorgers te ontmoeten en samen iets creatiefs te doen? Kom dan naar deze workshop. Onder leiding van Karin Van Rooyen en Roshina Baboe van Dynamo jeugdwerk gaat u samen aan de slag met het maken van uw eigen hoogstpersoonlijke ‘moodboard’. Een moodboard is een soort collage, die u zelf samenstelt met afbeeldingen en quotes uit tijdschriften. Dingen die iets voor u betekenen of iets over u zeggen. Het samenstellen van een moodboard is ontspannend, creatief en geeft stof tot nadenken en praten. Gezamenlijk bezig zijn aan uw eigen creatie is rustgevend en gezellig. De workshop duurt 2 uur. Na afloop kunt u het werkstuk meenemen. Er kunnen 15 personen deelnemen.

Donderdag 9 november 2017

In gesprek met Hermine van den Berg, wethouder sociaal domein

 • Wanneer: van 20.00 tot 21.00 uur (zaal open om 19.30 uur)
 • Waar: De Klipper (bibliotheek Oosterbeek)

Wethouder Hermine van den Berg gaat in gesprek met mantelzorgers uit de gemeente Renkum. Zij wil graag horen wat uw ervaringen zijn met de ondersteuning vanuit de gemeente. Waar loopt u tegenaan? Wat heeft u nodig om mantelzorg te kunnen blijven geven? Wat vindt u van het Sociaal Team? Bent u bekend met Renkum voor Elkaar? Meld u aan en laat uw stem horen! De gemeente verwerkt de signalen van deze avond in het mantelzorgbeleid.

Vrijdag 10 november 2017

Theatervoorstelling ‘Overeind’ door theatergroep Bint

 • Wanneer: van 14.00 tot 16.00 uur (zaal open om 13.30 uur)
 • Waar: Concertzaal Oosterbeek, Rozensteeg 3 in Oosterbeek

‘Overeind’ is een herkenbare en muzikale theatervoorstelling, die laat zien hoe het kan zijn als je langere tijd voor een chronisch ziek of gehandicapt familielid of medemens zorgt. De voorstelling maakt mensen bewust van de dilemma’s en zorgen waar mantelzorgers mee te maken krijgen en laat zien hoe waardevol het kan zijn om voor een ander te zorgen. Na de voorstelling wordt er doorgepraat: door middel van het ‘Overeind-spel’ kunt u uw eigen ervaringen delen. Door elkaars verhalen te horen ontstaat er herkenning en krijgt u de mogelijkheid om vanuit een nieuw perspectief te kijken naar uw eigen situatie. De voorstelling is geschikt voor mantelzorgers, familieleden en algemeen belangstellenden. De voorstelling duurt 45 minuten en het gesprek na afloop ook.

Zaterdag 11 november 2017

Verwendag

 • Wanneer: van 11.00 tot 17.00 uur
 • Waar: Verburgt-Molhuysen Staete, Utrechtseweg 33 in Oosterbeek

Kom even tot rust in een sfeervolle omgeving en neem deel aan dit programma met aandacht voor zowel de inwendige als de uitwendige mens. Rond het middaguur is er een warme lunch. Er is live muziek en ruimte om heerlijk te ontspannen. Maximaal 12 mensen kunnen deelnemen. Let op:  De persoon voor wie u zorgt is ook welkom! Meld dit graag even vooraf, zodat wij kunnen zorgen voor de juiste begeleiding (verpleeghulp aanwezig).

 

Uitgelicht