Jeugd

Als u vragen heeft over de verzorging of opvoeding van uw kind, bespreek dit dan eerst met familie, vrienden, buren of andere bekenden. Of ben je zelf jong en loop je rond met lastige vragen of (geld)zorgen? Er is altijd iemand die verder kan helpen. Soms is dit iemand in de buurt, maar als dat niet helpt, is er ook professionele hulp.

 • Jeugdhulp en opvoeden

  Als u vragen heeft over de verzorging of opvoeding van uw kind, bespreek dit dan eerst met familie, vrienden, buren of andere bekenden. Zij kunnen u vaak helpen bij het beantwoorden van uw vragen en de weg wijzen naar meer specifieke ondersteuning.

 • Kind in crisis: wie belt u?

  Kind of jongere in een crisis- of noodsituatie: wie belt u?

 • Kindpakket

  Kinderen en jongeren moeten kunnen sporten, studeren en plezier maken. Toch is dat soms moeilijk. Bijvoorbeeld als er thuis weinig geld is. Daarom is er het Kindpakket.

 • Pleegouder worden

  Voor meer dan 22.000 kinderen is een veilig en stabiel thuis niet vanzelfsprekend. Jaarlijks is er een groot tekort aan pleegouders in Nederland.

 • Vertrouwenspersoon jeugd

  Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent en problemen ondervindt met de gemeente, hulpverlener of instelling als het gaat om geboden jeugdhulp. Wanneer u er samen niet uitkomt, dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke vertrouwenspersoon.

 • Verwijsindex

  De Verwijsindex is een landelijk digitaal systeem waarin professionals hun betrokkenheid bij jeugdigen tot 23 jaar kunnen aangeven.