Kindpakket

Kinderen en jongeren moeten kunnen sporten, studeren en plezier maken. Toch is dat soms moeilijk. Bijvoorbeeld als er thuis weinig geld is. Daarom is er het Kindpakket. Een pakket met voorzieningen voor kinderen en jongeren uit de gemeente Renkum.

Voor wie?

De voorzieningen uit het Kindpakket zijn voor kinderen en jongeren uit gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm en voor gezinnen die hulp krijgen bij schulden. Hierdoor kunnen zij meedoen met hun leeftijdsgenootjes.

Wat zit er in het Kindpakket?

OV-vergoeding

Een vergoeding van € 100,- die op de OV-chipkaart wordt gestort. Nog geen eigen OV-chipkaart? Ook de aanvraagkosten van € 7,50 worden vergoed. Het bedrag is vrij te besteden in het openbaar vervoer en heeft geen verloopdatum.

Computer

Een computer of laptop, zodat jongeren goed mee kunnen komen in het voortgezet onderwijs.

Kindpas

Een pas ter waarde van € 100,- om iets extra’s voor te kopen, zoals een vest, boek of tas. De pas is te besteden bij aangesloten winkels (pdf, 87 kB).

Schoolspullenpas (vanaf juli 2018)

Een pas ter waarde van € 100,- om schoolspullen mee aan te schaffen. De pas is te besteden bij aangesloten winkels (pdf, 70 KB).

Schoolkosten, fiets en verjaardag

Bij Stichting Leergeld kunt u ook terecht voor een tegemoetkoming in de schoolkosten, een fiets of het vieren van de verjaardag van uw kind. Neem voor meer informatie contact op met Stichting leergeld via (026) 44 55 572 of e-mail info@leergeldarnhem.nl.

GelrePas

Met de GelrePas kunnen kinderen en jongeren deelnemen aan verschillende activiteiten op het gebied van sport, cultuur, educatie en recreatie. Elke 2 maanden is er een nieuw aanbod.

  • Voor wie: kinderen en jongeren t/m 17 jaar (met uitzondering van studenten)
  • Aanvragen: bij het Sociaal Team

Zwemdiploma

U kunt voor uw kind een aanvraag doen voor het halen van het zwemdiploma. U kunt kiezen voor alleen het halen van diploma A of voor Superspetters (zwemlesmethode).

De eerste € 225,- vergoedt de GelrePas. Het Jeugdfonds Sport kan daarna nog maximaal € 475,- vergoeden. Gebruikt u de vergoeding van de GelrePas al ergens anders voor? Of heeft u geen GelrePas, maar wel een laag inkomen? Dan kunt u meteen een aanvraag doen voor de vergoeding van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland. Lees eerst de spelregels Jeugdfonds Sport (pdf, 175 kB).

  • Voor wie: kinderen en jongeren van 5 tot en met 17 jaar
  • Hoe vaak: 1 keer
  • Aanvragen: Wilt u beide vergoedingen gebruiken? Dan gaat u eerst naar het zwembad en geeft aan dat u gebruik wilt maken van de vergoeding uit de GelrePas.
  • Wilt u (ook) in aanmerking komen voor een vergoeding van het Jeugdfonds Sport? Neem dan contact op met Hans Kap van het Sport- en Beweegteam via (06) 51 63 94 30 of stuur een e-mail naar h.kap@renkum.nl.

Winterkledingpas (vanaf oktober 2018)

Een pas ter waarde van € 150,- voor de aanschaf van winterkleding en schoenen. De pas kunt u besteden bij de aangesloten winkels (pdf, 130 kB).

Meer informatie

Voor vragen over het Kindpakket kunt u contact opnemen met het Sociaal Team.

Voor aanvragen van de voorzieningen bij Stichting Leergeld Arnhem kunt u mailen naar info@leergeldarnhem.nl of bel (026) 44 55 572.