Bewijs van in leven zijn

Een bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen hier om vragen. Er zijn 2 soorten bewijs van in leven zijn.

Bewijs van in leven zijn

In Nederland volstaat in veel gevallen een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) als bewijs van in leven zijn.

1. Online

Gebruik het online formulier aanvraag uittreksel Basisregistratie Personen
U logt in met uw DigiD en betaalt online. U krijgt het uittreksel binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

2. Aan de balie

• Op afspraak: Wilt u zeker weten dat u snel geholpen wordt, maak dan een afspraak voor het aanvragen van een bewijs van in leven zijn. afspraak maken
  • Zonder afspraak: Bekijk onze openingstijden om te zien op welk moment u zonder afspraak terecht kunt in ons gemeentehuis in Oosterbeek.

Meenemen

• Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs, verblijfsdocument)
  • Als u het uittreksel voor iemand anders aanvraagt, moet u meerderjarig zijn en heeft u een schriftelijke machtiging (pdf, 85 kB) nodig. Ook moet u een kopie van zijn of haar identiteitsbewijs meenemen.
  • Geld. U betaalt bij de aanvraag. Het liefst met pin, maar contant kan ook.
  • Als u die heeft: brief van uw pensioenfonds.

Attestatie de vita

De attestatie de vita is een bewijs van in leven zijn voor gebruik in het buitenland en is ondertekend door een ambtenaar van de Burgerlijke Stand. U kunt dit bewijs alleen persoonlijk aanvragen door een afspraak te maken, omdat de ambtenaar moet vaststellen dat u leeft op het moment dat de akte wordt opgemaakt. U kunt de attestatie de vita direct meenemen.

Aan de balie

• Op afspraak:Wilt u zeker weten dat u snel geholpen wordt, maak dan een afspraak voor het aanvragen van uw attestatie de vita. afspraak maken

Meenemen

• Als u die heeft: brief van uw pensioenfonds
  • Geld. U betaalt bij de aanvraag. Het liefst met pin, maar contant kan ook.

Product Prijs (2018)
Bewijs van in leven zijn € 9,80
Attestatie de vita € 13,20
Bewijs van in leven zijn nodig voor pensioenfonds
Een bewijs van in leven zijn is gratis als u het nodig heeft voor een pensioenfonds. Omdat u de brief van de instantie die hierom vraagt bij de gemeente moet laten zien, kunt u een gratis bewijs van in leven zijn niet online aanvragen. U kunt het bewijs van in leven zijn direct meenemen.
gratis