Bewijs van in leven zijn

Een bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Pensioenfondsen of andere uitkerende instanties kunnen hier om vragen. Er zijn 2 soorten bewijs van in leven zijn.

Bewijs van in leven zijn

• Is een uittreksel in het Nederlands uit de basisregistratie personen (BRP).
  • Vraagt u online of aan de balie aan.
  • Heeft u het bewijs van in leven zijn nodig voor uw pensioenfonds dan moet u dit persoonlijk aanvragen aan de balie in het gemeentehuis.
  • Is alleen geldig binnen Nederland.
  • Kost € 9,80 (tarief 2018) en gratis als u het nodig heeft voor uw pensioenfonds.

Online regelen

Bewijs van in leven zijn aanvragen

U logt in met uw DigiD en betaalt online. U krijgt het uittreksel binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

Regelt u dit liever in het gemeentehuis? Maak dan een afspraak. Of bekijk onze openingstijden om te zien op welk moment u zonder afspraak terecht kunt in ons gemeentehuis in Oosterbeek.

Attestatie de vita

• is een internationaal bewijs van in leven in meer talen.
  • Vraagt u persoonlijk aan bij de balie in het gemeentehuis.
  • Is geldig in het buitenland.
  • Kost € 13,20 (tarief 2018)

Afspraak maken

Meenemen

Bewijs van in leven zijn

• Een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs, verblijfsdocument)
  • Als u het uittreksel voor iemand anders aanvraagt, moet u meerderjarig zijn en heeft u een schriftelijke machtiging (pdf, 85 kB) nodig. Ook moet u een kopie van zijn of haar identiteitsbewijs meenemen.
  • Geld. U betaalt bij de aanvraag. Het liefst met pin, maar contant kan ook.
  • Als u die heeft: brief van uw pensioenfonds.

Attestatie de vita

• Als u die heeft: brief van uw pensioenfonds
  • Geld. U betaalt bij de aanvraag. Het liefst met pin, maar contant kan ook.