Paspoort

Het aanvragen en ophalen van een paspoort doet u zelf, bij de gemeente waar u staat ingeschreven. U betaalt de kosten bij de aanvraag. Het paspoort ligt na 5 werkdagen voor u klaar.

Aanvragen

Op afspraak

Afspraak maken voor aanvragen paspoortWilt u zeker weten dat u snel geholpen wordt, maak dan een afspraak voor het aanvragen van uw paspoort.

Zonder afspraak

Bekijk onze openingstijden om te zien op welk moment u zonder afspraak terecht kunt in ons gemeentehuis in Oosterbeek.

Meenemen

  • Alle paspoorten en identiteitskaarten die u nog heeft.Ook als ze zijn verlopen.
  • 1 kleurenpasfoto die voldoet aan de pasfoto-eisen.
  • Geld. U betaalt het paspoort bij de aanvraag. Het liefst met pin, maar contant kan ook.

Afhalen

Na 5 werkdagen kunt u uw paspoort persoonlijk afhalen bij de afhaalbalie bij de receptie. U kunt hiervoor zonder afspraak binnenlopen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Spoedaanvraag

Heeft u met spoed een paspoort nodig? Dan zijn er 2 mogelijkheden.

  1. De volgende werkdag ophalen: als u de aanvraag van maandag tot en met donderdag voor 14.00 uur doet (let op: na 12.30 uur is het gemeentehuis alleen open op afspraak), en op vrijdag voor 12.30 uur. Het paspoort ligt dan de volgende werkdag na 9.00 uur klaar.
  2. Is de volgende werkdag niet snel genoeg? Kijk dan naar de mogelijkheden voor een noodpaspoort.

Kinderen tot 18 jaar

Kinderen moeten om te reizen een eigen paspoort of identiteitskaart hebben. Bij het aanvragen van een paspoort voor kinderen moet het kind zelf aanwezig zijn. Ook als het om een baby gaat. Ook neemt u mee:

  • Een ingevuld toestemmingsformulier (Pdf, 79 kB) bij kinderen tot 18 jaar.
  • Een geldig legitimatiebewijs of kopie van het legitimatiebewijs van beide ouders of degenen die het gezag hebben.

Prijs

Product Prijs (2018) Geldigheid
Paspoort voor volwassenen € 65,30 10 jaar
Paspoort voor kinderen tot en met 17 jaar € 52,00 5 jaar
Paspoort voor vluchtelingen of vreemdelingen € 52,00 max. 5 jaar
Extra kosten spoedaanvraag € 47,55  
Zakenpaspoort (meer bladzijden) € 65,30  
Extra kosten bij vermissing geen  

Kwijt of gestolen

Bent u uw paspoort kwijt of is het gestolen? Dan hoeft u geen aangifte toe doen bij de politie en kunt een nieuw paspoort aanvragen. Bij de aanvraag vult u een vermissingverklaring in.

Bent u in het buitenland uw paspoort kwijtgeraakt? Doe dan aangifte bij de plaatselijke politie in het buitenland en meld u bij de Nederlandse ambassade. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Overige paspoorten

Een zakenpaspoort heeft meer bladzijden dan een regulier paspoort. Geef bij het aanvragen aan dat u een zakelijk paspoort wilt ontvangen. Een tweede paspoort aanvragen is ook mogelijk.

Wilt u meer informatie over andere soorten paspoorten, zoals een 2e paspoort, vluchtelingenpaspoort of vreemdelingenpaspoort, bekijkt u dan de informatiepagina van de Rijksoverheid.

Reizen met kinderen

Reist u met uw kinderen naar het buitenland? En heeft u een andere achternaam dan zij? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole op het vliegveld. U heeft een bewijs nodig dat u de vader of moeder bent, of het ouderlijk gezag heeft. Kijk voor meer informatie over het reizen met kinderen op de website www.defensie.nl.