Vuurwerk afsteken

U mag vuurwerk afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 2.00 uur ’s nachts. Het afsteken van vuurwerk is niet overal toegestaan. Wij hebben vuurwerkvrije zones vastgesteld.

Vuurwerk kopen en afsteken 

Vuurwerk kan uitsluitend op 28, 30 en 31 december 2019 worden verkocht. De verkoop van vuurwerk op zondag is verboden. Het afsteken van vuurwerk mag alleen op dinsdag 31 december 2019 tussen 18.00 uur en woensdag 1 januari 2020 2.00 uur. Buiten deze tijden riskeert u een boete. 

Vuurwerkvrije zones 

Voor de jaarwisseling heeft de gemeente net als voorgaande jaren vuurwerkvrije zones ingesteld. Onder deze zones vallen:

  • natuurgebieden, parken en waterpartijen;
  • dierenpensions;
  • zorginstellingen en verzorgingstehuizen;
  • scholen;
  • panden met rieten daken.

 Waar mag u vuurwerk afsteken?

Wij hebben per dorp aangegeven waar u vuurwerk mag afsteken. Dat mag op dinsdag 31 december 2019 tussen 18.00 en woensdag 1 januari 2020 2.00 uur vuurwerk.

Overlast?

De gemeente en politie werken nauw samen bij het toezicht op de openbare orde en veiligheid. Ervaart u overlast? Bel dan met de politie op 0900 - 88 44. Bel voor verdachte of gevaarlijke situaties het alarmnummer 112.

Veilig vuurwerk afsteken 

Helaas vallen er elk jaar tijdens Oud en Nieuw onnodig vuurwerkslachtoffers. Vooral hoofd en handen worden vaak getroffen. Ogen en vingers moeten het ontgelden. En dat zijn niet alleen ogen en vingers van de mensen die het vuurwerk afsteken. Ook omstanders, mensen die alleen maar kijken naar het vuurwerk, zijn vaak slachtoffer van een vuurwerkongeluk. De meeste ongelukken worden veroorzaakt, doordat mensen het vuurwerk niet op de juiste manier afsteken of niet de juiste hulpmiddelen gebruiken. Met behulp van de vuurwerktips op ‘4vuurwerkveilig’  
kunt u zich goed voorbereiden en ongelukken met vuurwerk voorkomen.