Tijdelijk Noodfonds Energie (landelijk)

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds helpt je om energieschulden te voorkomen.

Hoe werkt het? 

Het Noodfonds Energie geeft steun aan huishoudens voor een deel van de energierekening voor een periode van 6 maanden. Op het moment dat u de aanvraag doet wordt gekeken hoe hoog uw energierekening is in vergelijking met het inkomen van alle volwassen personen in uw huishouden. Uw energierekening is de rekening voor gas, warmte en/of elektriciteit. Is uw energierekening hoger dan 8 tot 10% van uw bruto maandinkomen? Dan verlaagt uw energieleverancier uw energierekening. 

Wie kan het aanvragen? 

Uw huishouden heeft een inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat betekent dat het bruto-inkomen per maand lager is dan € 3.200,- (alleenstaande) of € 4.480,- (samenwonend). Bij dit bedrag hoort ook 8% vakantiegeld. De energierekening is hoger dan 8 tot 10% van het bruto maandinkomen. Uw huishouden heeft een energiecontract voor gas, stroom of warmte op naam van een persoon uit het huishouden. Het maakt niet uit welke energieleverancier uw huishouden heeft. 

Steun aanvragen? 

Doe de aanvraag met mobiele telefoon of computer via de website noodfondsenergie.nl. Begin met de situatie check. Dan krijgt u advies over het doen van de aanvraag.