Ervaring met de Woonwensenscan

De familie Lopes uit Oosterbeek heeft hun woning laten scannen. Zij kregen bezoek van woonwensencoaches Ab Reparon en Bert van Vliet. Wij hebben de familie Lopes gevraagd naar hun ervaring.

Hoe zijn jullie in contact gekomen met de woonwensencoach?

“Wij zijn iets meer dan een jaar geleden verhuisd naar Oosterbeek. Naar een woning uit 1910. Wij wilden graag weten wat we allemaal kunnen doen om de isolatie van ons huis te verbeteren. Wij hoorden van het bestaan van het Energieloket Midden Gelderland en hebben ons toen aangemeld voor een huisbezoek via de website. Binnen een paar dagen kregen wij bericht en een week later zaten Ab en Bert bij ons aan de koffie.”

Wat is jullie ervaring? Was het nuttig/prettig?

“De woonwenscoaches gaven ons tijdens het huisbezoek veel nuttige informatie en tips. Na het huisbezoek hebben we een adviesrapport ontvangen met de mogelijkheden voor het verbeteren van de isolatie van onze woning en de kosten hiervan. Op basis hiervan hebben we een lijst gemaakt met dingen die we willen gaan doen.”

Gaan jullie de maatregelen uitvoeren? Zo ja, hoe gaan jullie dat aanpakken? Of hoe hebben jullie dat aangepakt?

“Jazeker, we hebben inmiddels zelf onze woonkamervloer geïsoleerd en gaan ook nog het plafond isoleren. We willen ook nog gaan kijken naar de mogelijkheden van zonnepanelen.”

Hebben jullie nog gebruik gemaakt van een lening of speciale subsidie?

“Nee, daar hebben wij geen gebruik van gemaakt.”

Hebben jullie nog tips voor onze inwoners?

“Met het goed isoleren van je woning kun je veel besparen op de energiekosten. Het loont echt de moeite om een keer een woonwenscoach langs te laten komen voor advies. Uiteindelijk bepaal je natuurlijk zelf wat en wanneer je iets gaat doen. Je weet dan in ieder geval wat de mogelijkheden zijn, wat het kost en ook wat je hiermee kunt besparen op je energiekosten.”

Ook een gratis Woonscan?

Wilt u net als de familie Lopes ook uw woning laten scannen. Bel dan met het Energieloket Midden Gelderland op (085) 30 30 670 of kijk op de website www.elmg.nl/woonwensenscan.