Afkoppelcoach: advies aan huis

Advies nodig over afkoppelen regenwater? Neem contact op met onze afkoppelcoaches.

Regenwater afkoppelen van het riool heeft veel voordelen en is vaak eenvoudig te realiseren. Wij adviseren om het afkoppelen simpel te houden en niet te kiezen voor ondergrondse oplossingen. Eenvoudig een stuk van de regenpijp zagen en naar de tuin leiden met een stuk buis voldoet meestal al. De Afkoppelcoach kunt u daarbij ondersteunen met gratis advies aan huis.

“Veel inwoners zien het afkoppelen van regenwater wel zitten. Ze weten alleen niet altijd hoe ze dit het beste kunnen aanpakken. Dan kunnen ze ons bellen voor advies. Samen kijken wij naar de beste oplossing voor de specifieke situatie”, vertelt de Afkoppelcoach.

Klein beginnen

In veel gevallen is het regenwater afkoppelen een kwestie van de regenpijp doorzagen en het water met een bochtstukje naar een onverhard deel van de tuin leiden. “Als je direct langs je huis bestrating hebt, dan kun je de regenpijp onder het pad door leggen of een gootje aanbrengen”, adviseert de Afkoppelcoach. “Vaak hebben mensen meer dan 1 regenpijp in hun tuin. Begin gewoon klein en kijk wat mogelijk is. Je hoeft niet alles tegelijk te doen. Elke afgekoppelde regenpijp is er 1.”

Gratis advies

Bel voor voor gratis advies aan huis met de Afkoppelcoach op (026) 33 48 111 of stuur een e-mail naar waterweken@renkum.nl.

Afkoppelcoach Jesse en Herman. Foto: Berry de Reus
De Afkoppelcoaches
Foto: Berry de Reus