WOZ bezwaar laten indienen

In de pers verschijnen regelmatig berichten over WOZ-bureaus en makelaars die namens u bezwaar kunnen maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde.

Zij hanteren daarbij slogans zoals: 'WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!'. Dit klinkt mooi maar hoe werkt het nu eigenlijk? Het is goed om te weten dat deze bureaus vergoedingen krijgen als het bezwaar is toegekend en de WOZ-waarde is gewijzigd. Deze bureaus kunnen hier wel € 700,- per bezwaar aan verdienen.

Hogere kosten voor ons en u als belastingbetaler

Het indienen van een bezwaar door een WOZ-bureau, heeft als consequentie dat dit voor de gemeente leidt tot hogere kosten dan als u zelf bezwaar zou maken. Deze kosten, die betaald moeten worden aan de WOZ-bureaus, worden namelijk betaald uit de algemene middelen van de gemeente en worden dus opgebracht door alle inwoners.

Gratis hulp

Wij willen net als u dat de WOZ-waarde klopt. Wij hebben er geen enkel belang bij om de WOZ-waarde te hoog vast te stellen. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van uw WOZ-waarde, passen we deze graag voor u aan.

Wilt u bezwaar maken? Dan raden wij u aan eerst contact op te nemen met een medewerker van de afdeling Belastingen om toelichting te vragen over uw aanslag voordat u bezwaar maakt. Maak daarvoor gebruik van het contactformulier belastingen of bel (026) 33 48 111. Vermeld altijd uw aanslagnummer.

Bent u na het eerste contact met ons toch van mening dat de WOZ-waarde nog niet klopt, dan kunt u bij ons zelf bezwaar maken. Dit kunt u eenvoudig online regelen. Kijk voor meer informatie op de pagina Bezwaar maken.