Aanslag gemeentelijke belastingen

Eind januari 2017 versturen wij de aanslagen gemeentelijke belastingen voor het jaar 2017. Op de belastingaanslag staat, als dat voor u van toepassing is, de WOZ-beschikking, de onroerendezaakbelasting, de afvalstoffenheffing, hondenbelasting en de rioolheffing.

IBAN-nummer gemeente

Bij het drukken van de aanslagbiljetten is helaas iets fout gegaan. Het IBAN-nummer van de gemeente staat niet op uw aanslagbiljet.

Als u geen gebruik maakt van automatische incasso, kunt u het totale aanslagbedrag overmaken op rekeningnummer IBAN NL33 BNGH 0285045997. Vermeld bij internetbankieren het subjectnummer en het vorderingsnummer van de aanslag.

Taxatieverslagen WOZ-waarde

Wilt u meer inzicht krijgen in de WOZ-waarde van uw woning? Log dan in met uw Digid op 'Mijn Renkum' door rechts boven op deze pagina in het blauwe vlak 'Mijn Renkum' te klikken. U komt dan, na de DigiD inlogprocedure, terug op het afgeschermde deel van de website waar u het taxatieverslag kunt inzien en uitprinten.

Bezwaar maken

Als u het niet eens bent de hoogte van de WOZ-waarde of de belastingaanslag dan kunt u bezwaar maken. Op de webpagina Bezwaar maken tegen WOZ-waarde of belastingaanslag leest u hoe u bezwaar kunt maken.

Automatische incasso

U kunt de aanslag gemeentelijke belastingen ook via automatische incasso betalen. U betaalt dan in 11 termijnen. Als u hiervan nog geen gebruik maakt, kunt u een doorlopende machtiging afgeven. Vul het formulier Doorlopende machtiging (pdf, 82 kB) in en stuur het naar gemeente Renkum, t.a.v. Belastingen, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek.

Betalingsregeling

Is het voor u onmogelijk om de gemeentelijke belastingen op tijd te betalen? Dan kun u een betalingsregeling treffen.

Kwijtschelding

Kunt u de gemeentelijke belastingen niet betalen? Dan kunt u kwijtschelding aanvragen.