Pmd, hoe zit dat precies?

ACV haalt elke donderdag uw pmd-afval op. De vuilnismannen starten om 7.30 uur. Leg uw pmd-zakken daarom tussen woensdagavond 20.00 uur en donderdag 7.30 uur aan de weg, ook als u gewend bent dat ACV later op de dag bij u langskomt. Het tijdstip waarop ACV de pmd-zakken ophaalt kan namelijk per week verschillen.

Gebruik doorzichtige pmd-zakken

Gebruik voor het pmd-afval alleen de speciale, doorzichtige pmd-zakken. Op deze manier kunnen de inzamelaars en sorteerders zien of in de zak pmd-afval zit. Als er ander afval bij het pmd-afval zit, levert dit problemen op bij de recycling. ACV laat verkeerd aangeboden pmd-afval liggen. Dit afval wordt gemeld bij en onderzocht door de gemeente. Voorkom een boete: bied de pmd-zakken aan op de goede inzameldag, in een doorzichtige zak en met de juiste inhoud. U kunt de speciale pmd-zakken gratis afhalen bij:

• gemeentehuis in Oosterbeek;
  • supermarkt Albert Heijn in Oosterbeek;
  • Afvalbrengstation ‘Veentjesbrug’ in Heelsum;
  • supermarkt Spar in Heelsum;
  • supermarkt Plus in Renkum;
  • supermarkt Albert Heijn in Renkum;
  • stationswinkel in Wolfheze;
  • Hubo Willemsen in Doorwerth.

Herinnering inzameldag pmd-afval

Wilt u voorkomen dat u vergeet op tijd uw pmd-afval aan de weg te leggen? Stel dan via de online afvalkalender www.mijnafvalwijzer.nl of de app ‘Afvalwijzer’ in dat u een seintje krijgt wanneer de eerstvolgende pmd-inzameldag in aantocht is. Bewaar de pmd-zakken de andere dagen van de week in uw huis, schuur of berging. Daarmee voorkomt u zwerfafval, ongedierte en overlast in uw buurt. Bedankt, ook namens uw buren!

Welke pmd-afval mag in de zak?

Plastic verpakkingsafval

Wel in de pmd-zak Niet in de pmd-zak

Flessen voor frisdrank, water, melk, azijn etcetera Verpakkingen van bijvoorbeeld chips, koffie, soep en pasta met aluminium binnenlaagje
Knijpflessen voor sauzen, olie etcetera . Doordrukstrips (van medicijnen en kauwgom)
Flacons voor wasmiddelen, shampoo en zeep Hard plastic zoals speelgoed
Verpakking van kaas, vlees en vis Huisraad en gebruiksvoorwerpen (emmers, druiprek, tuinstoelen etcetera)
Bekers voor yoghurt, vla en ijs Kitkokers
Bakjes voor salade, groente en fruit Luchtbedden, bandjes, ballen
Zakken voor pasta, rijst, brood snoepgoed etcetera Medisch afval zoals infuuszakken en spuiten
Kuipjes voor boter, saus, smeerkaas Piepschuim
Plastic tasjes en zakjes Shopper boodschappentassen
Plantenpotjes
Blisterverpakkingen (van bijvoorbeeld tandenborstels, schroefjes e.d.)

Metalen verpakkingen (blik)

Drankblikjes (voor frisdrank, bier en dergelijke) Verfblikken met inhoud
Stalen siroopflessen Spuitbussen (deodorant, verf, etcetera)
Conservenblikken (soep, pastasaus, groente & fruit) Metalen producten zoals koekenpannen en velgen
Aluminium schaaltjes van levensmiddelen Batterijen en elektronica

Drinkpakken

Wel in de pmd-zak Niet in de pmd-zak
Kartonnen pakken voor vruchtensappen, water en wijn Verpakkingen met vla- of yoghurtresten
Kartonnen pakken voor melk, vla en yoghurt Drinkpakken waarin ander materiaal is gestopt
Kartonnen pakken voor soep en pastasaus Los karton (doosjes) of ander papier

Check bij twijfel het 'AfvalABC'

Twijfelt u of iets pmd-afval is? Bekijk dan het ‘AfvalABC’ op www.mijnafvalwijzer.nl of download de app 'Afvalwijzer'.