Aanbieden oud papier en karton

In onze gemeente zamelen wij elke maand oud papier en karton in voor hergebruik. Dit gebeurt door vrijwilligers van verenigingen, instellingen en scholen. Om het oud papier en karton zo goed mogelijk te kunnen inzamelen, vragen wij uw aandacht voor de manier waarop u dit afval aanbiedt.

Wijze van aanbieden

In onze gemeente mag u oud papier en karton op 2 manieren aanbieden:

• in de papierkliko met blauwe deksel;
  • in kartonnen dozen of gebundeld.

Het inzamelen via papierkliko’s heeft veel voordelen. Het is niet belastend voor de rug en het werkt veel sneller en veiliger. Als gemeente begrijpen wij dat niet iedereen ruimte heeft voor zo’n extra kliko. Daarom mag u, als u geen papierkliko heeft, uw oud papier ook in kartonnen dozen of gebundeld aan de straat zetten. Om het netjes en hanteerbaar te houden, zijn er wel enkele voorwaarden:

• Zet uw oud papier en karton verpakt in dozen of gebundeld aan de weg.
    Door de pakketten te bundelen kunnen vrijwilligers het oud papier makkelijker inzamelen. Hiermee voorkomt u ook dat het papier wegwaait en houdt u uw wijk schoon.
  • Zorg ervoor dat u de dozen en papierbundels niet te zwaar en te groot maakt.
    Hiermee maakt u het tilwerk voor de vrijwilligers lichter.

Wanneer vrijwilligers merken dat het oud papier en karton regelmatig verkeerd wordt aangeboden, melden zij dit aan handhaving. Dit kan op termijn leiden tot het uitdelen van boetes.

Kijk voor alle aanbiedregels in de app Afvalwijzer. Alvast bedankt namens alle vrijwilligers.

Papierkliko aanvragen?

Wilt u kosteloos een papierkliko aanvragen? Dat kan bij ACV. Bel op (0318) 64 81 60 of mail naar renkum@acv-groep.nl.