Wat heeft u nodig om te stemmen?

Om op 20 maart 2019 te kunnen stemmen, heeft u uw stempas en een geldig identiteitsbewijs nodig.

De stempas

De stempas is uw toegangsbewijs tot de verkiezing. De stempas is een uitnodiging om te stemmen maar ook het exclusieve bewijs dat u mag stemmen. De stempas is voor het stembureau het bewijs dat u uw stem nog niet bij een ander stembureau heeft uitgebracht.

Identiteitsbewijs verplicht

Naast uw stempas moet u ook een identiteitsbewijs laten zien om te mogen stemmen. Neem daarom uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs mee. U mag stemmen met een identiteitsbewijs dat maximaal 5 jaar verlopen is. Dat betekent dat achter de tekst ‘geldig tot’ de datum 21 maart 2014 mag staan of een latere datum. U kunt dus stemmen als u uw identiteitsbewijs niet op tijd heeft verlengd.

Ook als iemand anders voor u gaat stemmen, met een onderhandse volmacht, heeft u een geldig identiteitsbewijs nodig. Diegene die voor u gaat stemmen moet een kopie van uw identiteitsbewijs laten zien.

Heeft u geen identiteitsbewijs, of is deze langer dan 5 jaar verlopen, vraag dan op tijd een nieuwe aan. Reken op minimaal 5 werkdagen voor u een nieuw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs heeft.

Vragen?

Wilt u meer informatie over de verkiezingen, kijk dan op de website:

Heeft u vragen of opmerkingen over de verkiezingen die specifiek over onze gemeente gaan. Neem dan contact met ons op via e-mail verkiezingen@renkum.nl of bel (026) 33 48 111.