De stempas

Wat u moet doen als u geen stempas heeft ontvangen of als u uw stempas kwijt bent.

Bent u stemgerechtigd en stond u op 4 februari 2019 ingeschreven als inwoner van onze gemeente? Dan ontvangt u rond 23 februari 2019 uw stempas(sen).

Ik heb nog geen stempas ontvangen

De stempas wordt rond 23 februari 2019 bezorgd. Heeft u 1 maart 2019 deze stempassen niet ontvangen? Vraag dan vervangende stempassen bij ons aan. Ook kunt u hiervoor tot en met dinsdag 19 maart 2019 12.00 uur terecht aan de balie in het gemeentehuis.

Ik ben verhuisd. Waar kan ik stemmen?

Als u in verkiezingstijd verhuist, kan het zijn dat u nog moet stemmen in uw oude gemeente. Het adres waarop u op de dag van kandidaatstelling (4 februari 2019) officieel staat ingeschreven, bepaalt waar u moet stemmen. Op dit adres wordt ook uw stempas bezorgd.

Ik ben mijn stempas kwijt

Als u uw stempas kwijt bent dan kunt u bij de gemeente waar u op 4 februari 2019 stond ingeschreven een nieuwe stempas aanvragen. Schriftelijk kunt u tot en met vrijdag 15 maart 2019 een nieuwe stempas aanvragen. In het gemeentehuis kunt u tot 1 dag voor de stemming (dinsdag 19 maart 2019) tot 12.00 uur een nieuwe stempas aanvragen. Bij de aanvraag moet u een kopie van een geldig legitimatiebewijs laten zien.

Het is vandaag 20 maart 2019 en ik heb geen stempas

Helaas, u kunt vandaag niet stemmen. Ook wanneer u zich meldt bij het stembureau en uw identiteitsbewijs toont, kan er geen nieuwe stempas worden afgegeven. Reden hiervoor is dat het bezit van uw stempas bewijs is dat u uw stem nog niet in een ander stembureau heeft uitgebracht. Zonder dit bewijs mag u niet stemmen.

Het is vandaag 20 maart 2019. Ik sta in het stemlokaal en ben mijn stempas vergeten. Wat moet ik doen?

U haalt uw stempas op. Zonder stempas kunt u niet stemmen. Reden hiervoor is dat uw stempas het bewijs is dat u uw stem nog niet in een ander stembureau heeft uitgebracht.

Vragen?

Wilt u meer informatie over de verkiezingen, kijk dan op de website:

Heeft u vragen of opmerkingen over de verkiezingen die specifiek over onze gemeente gaan. Neem dan contact met ons op via e-mail verkiezingen@renkum.nl of bel (026) 33 48 111.