Reserve-stembureauleden en stemmentellers gezocht

Donderdag 6 juni 2024 kunt u naar de stembus voor de Europese Parlementsverkiezing. Om dat in onze gemeente goed te organiseren, zijn we dringend op zoek naar reserve-stembureauleden en stemmentellers.

Reserve-stembureaulid

U staat klaar om in te vallen als een stembureaulid zich afmeldt. Dit kan een paar weken of dagen van tevoren bekend zijn. Maar ook pas op de dag van de verkiezing zelf. U hoort dan van ons op welk stembureau u aan de slag gaat.

  • U zorgt samen met de voorzitter en andere stembureauleden voor een goed verloop van de verkiezing van 7.00 uur tot afronding van de telling.
  • U telt na 21.00 uur samen met de voorzitter, andere stembureauleden en tellers de uitgebrachte stemmen. Soms duurt het tellen van de stemmen tot na 24.00 uur.
  • U werkt volgens de wettelijke regels en gemeentelijke instructies. Hiervoor volgt u een verplichte online training.

Vergoeding stembureaulid

Als u ingezet wordt op het stembureau, krijgt u een (bruto) vergoeding. Die ziet u in de tabel hieronder. Als u niet wordt ingezet als reservelid, krijgt u van ons een vergoeding van € 35,-.

Functie Vergoeding
Voorzitter € 210,-
Plaatsvervangend voorzitter € 195,-
Lid stembureau € 175,-

Aanmelden

Wilt u reserve-stembureaulid zijn op donderdag 6 juni? Of wilt u eerst meer informatie? Mail dan naar verkiezingen@renkum.nl.

Stemmentellers

Om 21.00 uur sluiten de stemlokalen. Daarna worden alle uitgebrachte stemmen geteld. Een teller helpt bij het tellen van alle uitgebrachte stemmen. Als stemmenteller ontvangt u € 14,- per uur.

Aanmelden als stemmenteller

Wilt u helpen als teller op donderdagavond 6 juni 2024? Stuur dan een bericht naar e-mail melanie.van.der.zon2@nl.randstad.com of bel (06) 20 95 34 05. Wij hebben Randstad ingeschakeld voor het werven van stemmentellers.