Informatie voor stemmers uit een ander EU-land

U woont in Nederland en heeft de nationaliteit van een andere lidstaat van de Europese Unie (EU). Dan kunt u kiezen in welk land u stemt voor het Europees Parlement: in Nederland of in het land waarvan u de nationaliteit heeft.

Gaat u in Nederland stemmen? Dan kiest u voor de Nederlandse leden van het Europees Parlement.

Registreren nationaliteit

Wilt u in Nederland stemmen? Registreer u dan als kiezer. Vul daarvoor het formulier 'Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland' (pdf, 554 kB) in. Stuur het formulier vóór 23 april 2024 samen met een kopie van uw uw geldige paspoort of rijbewijs naar: Gemeente Renkum t.a.v. Verkiezingen, Antwoordnummer 37, 6860 VB Oosterbeek. U hoeft geen postzegel op de envelop te plakken.

Er is een instructie voor het invullen van het formulier (pdf, 216 kB) in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Pools.

Stemmen in het EU-land waarvan u de nationaliteit heeft

Wilt u stemmen in het EU-land waarvan u de nationaliteit heeft? Dan hoeft u niets te doen. U hoeft zich dus niet bij de gemeente Renkum te registeren. In 2024 krijgt u een stempas van het land van uw nationaliteit.
Heeft u zich eerder in Nederland geregistreerd voor de verkiezingen van het Europees Parlement? Dan neemt u contact op met de gemeente in Nederland waar u woont of woonde. Uw registratie wordt dan ingetrokken.