Tijdelijk in het buitenland en toch stemmen

Bent u op woensdag 22 november 2023 tijdens de verkiezing van de Tweede Kamer in het buitenland? Bijvoorbeeld voor werk, studie of vakantie? En staat u nog wel ingeschreven in een Nederlandse gemeente of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba? Stem dan via een volmacht of per brief.

Iemand anders voor u laten stemmen (schriftelijke volmacht)

U kunt tevoren iemand aanwijzen om voor u te stemmen. Dit heet machtigen. Die persoon in Nederland moet zelf ook gaan stemmen. Het regelen van een schriftelijke volmacht kan handig zijn als u lang van tevoren weet dat u zelf niet kunt gaan stemmen en ook niet uw ingevulde stempas aan iemand anders kunt geven. Als u een schriftelijke volmacht regelt, kunt u zelf niet meer stemmen. 

Een schriftelijke volmacht regelt u door een formulier in te vullen en op te sturen. Het formulier komt binnenkort beschikbaar via deze website (www.renkum.nl/verkiezingen).

Per brief stemmen

U kunt ook per brief stemmen vanuit uw tijdelijke buitenlandse adres met een briefstembewijs. Hiervoor kunt u tot en met woensdag 25 oktober 2023 een aanvraag doen bij de gemeente Den Haag. Hiervoor heeft u wel een buitenlands postadres nodig waar uw briefstembewijs naartoe gestuurd kan worden.

Aanvragen stemmen per brief via gemeente Den Haag