Wat heeft u nodig om te stemmen?

Om te kunnen stemmen, heeft u uw stempas en een geldig identiteitsbewijs nodig.

De stempas

De stempas is uw toegangsbewijs tot de verkiezing. De stempas is een uitnodiging om te stemmen maar ook het exclusieve bewijs dat u mag stemmen. De stempas is voor het stembureau het bewijs dat u uw stem nog niet bij een ander stembureau heeft uitgebracht. Uiterlijk 3 maart 2021 ontvangt u uw stempas. Bent u uw stempas kwijtgeraakt of is deze beschadigd? Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe stempas aan.

Identiteitsbewijs verplicht

Zonder identiteitsbewijs mag u niet stemmen. Een identiteitsbewijs is een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs uit Nederland. De geldigheid van dit document mag bij het stemmen maximaal 5 jaar zijn verlopen. Op de documenten moet bij ‘geldig tot’ 18 maart 2016 of een latere datum staan.

Ook als iemand anders voor u gaat stemmen, met een onderhandse volmacht, heeft u een geldig identiteitsbewijs nodig. Diegene die voor u gaat stemmen moet namelijk een kopie van uw identiteitsbewijs laten zien.

Heeft u geen identiteitsbewijs of is dit langer dan 5 jaar verlopen, vraag dan op tijd een nieuw identiteitsbewijs aan bij de gemeente. Reken op 5 werkdagen voor u een nieuw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs heeft.

Vragen?

Wilt u meer informatie over de verkiezingen? Kijk dan op de website:

Heeft u vragen of opmerkingen over de verkiezingen die specifiek over onze gemeente gaan. Neem dan contact met ons op via e-mail verkiezingen@renkum.nl of bel (026) 33 48 111.