U kunt 15, 16 of 17 maart niet stemmen (volmacht)

Als u op 15, 16 of 17 maart 2021 zelf niet kunt gaan stemmen, kunt u met een machtiging regelen dat iemand anders voor u gaat stemmen.

Onderhandse volmacht

U kunt iemand anders machtigen door de achterkant van uw stempas in te vullen. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Dit heet een onderhandse volmacht. De regels voor een onderhandse volmacht zijn:

  • de gemachtigde kan iedereen zijn die in de gemeente Renkum woont en zelf ook een stempas heeft ontvangen.
  • de gemachtigde mag niet meer dan 3 machtigingen aannemen.
  • de volmachtstem moet gelijktijdig met de eigen stem van de gemachtigde worden uitgebracht.
  • degene die voor u gaat stemmen moet een kopie van uw geldige identiteitsbewijs laten zien. 

Schriftelijke volmacht

U kunt iemand een schriftelijke volmacht verlenen. Dat kan handig zijn als u al lang van tevoren weet dat u zelf niet kunt gaan stemmen op de dag van de verkiezing en ook niet in staat bent om uw ingevulde stempas aan iemand anders in de gemeente te geven. Als u een schriftelijke volmacht afgeeft, kunt u zelf niet meer stemmen.

Schriftelijk aanvragen

Een schriftelijke volmacht regelt u door het formulier Verzoek om bij volmacht te stemmen (pdf, 29 kB) in te vullen. Stuur het formulier via e-mail naar verkiezingen@renkum.nl of per post naar Gemeente Renkum, Burgerzaken, Antwoordnummer 37, 6860 VB Oosterbeek.

Een verzoek voor een volmacht moet uiterlijk donderdag 11 maart 2021 bij ons binnen zijn. De gemachtigde krijgt voor woensdag 17 maart 2021 de volmacht thuisgestuurd.

Aan de balie

Tot en met vrijdag 12 maart 2021 17.00 uur kunt u een volmacht aanvragen aan de balie in het gemeentehuis. Maak daarvoor een afspraak.

Afspraak maken aanvragen schriftelijke volmacht

Meenemen

Vragen?

Wilt u meer informatie over de verkiezingen? Kijk dan op de website:

Heeft u vragen of opmerkingen over de verkiezingen die specifiek over onze gemeente gaan. Neem dan contact met ons op via e-mail verkiezingen@renkum.nl of bel (026) 33 48 111.