Stemmen met een beperking

Tijdens de Tweede Kamerverkiezing kunnen inwoners met een (visuele) beperking zelfstandig stemmen met behulp van een mal en audio-ondersteuning.

Stemmal en soundbox

Hoe werkt het? Het stembiljet wordt in een speciaal ontwikkelde mal met gaatjes gelegd. Via een zogeheten soundbox met koptelefoon is te horen welke partijen en welke kandidaten op de lijst staan. Op de mal zijn de partijen met voelbare cijfers en in braille aangegeven. De juiste kandidaat vindt u door, onder de gewenste partij, de gaatjes te tellen. Met het potlood maakt u het gewenste vakje rood.

Waar?

Op maandag 15 en dinsdag 16 maart 2021 zetten wij de stemmal en soundboxen in bij het stembureau Gemeentehuis, Generaal Urquhartlaan 4 in Oosterbeek. Inwoners met een visuele of andere beperking kunnen daar met de stemmal en soundboxen zelfstandig stemmen.

Woensdag 17 maart 2021 wordt de stemmal en soudbox gebruikt bij het bijzonder stembureau in 't Schild in Wolfheze. Het bijzondere stembureau is alleen te bezoeken door de bewoners van 't Schild. Zij worden daarover geïnformeerd.

Gesproken kieslijst

Als de gesproken kieslijst beschikbaar is dan zetten wij deze hier neer. U kunt zich dan thuis voorbereiden om zelfstandig te gaan stemmen.

Meer informatie

Meer informatie over het zelfstandig stemmen met een visuele beperking staat op de website www.oogvereniging.nl/stemmen.

Praktische informatie over de verkiezingen staat op de website www.renkum.nl/verkiezingen.