Wijkuitvoeringsplan

Om uw wijk en huis voor te kunnen bereiden op de overstap naar een duurzame warmteoplossing is er een plan nodig. Bewoners en de gemeente werken daarom samen aan een wijkuitvoeringsplan.

In het wijkuitvoeringsplan staat welke duurzame warmteoplossing het beste past bij Stenenkruis. Ook staat er een stappenplan in dat u kan helpen bij het verduurzamen van uw huis en een overzicht van de hulp die daarvoor beschikbaar is.

In 2025 een plan voor Stenenkruis

Het doel is dat er eind 2025 een plan ligt om Stenenkruis aardgasvrij te maken. Voor veel huizen geldt dat er nog veel grote verduurzamingsmaatregelen moeten worden genomen. Het is daarom belangrijk om nu al te beginnen met het nemen van de 1e stappen. De adviseurs van WijkvanNu helpen zowel ons als u hierbij met hun kennis van en ervaring met de warmtetransitie. Ook de netbeheerder Liander en woningcorporatie Vivare zijn vanaf het begin betrokken.

Keuzevrijheid 

De gemeente onderzoekt samen met u welke duurzame warmteoplossing het beste past bij de verschillende woningtypen in uw wijk. Het resultaat van dit onderzoek komt in het wijkuitvoeringsplan. Als woningeigenaar maakt u zelf de keuze of u op deze duurzame warmteoplossing wilt overstappen. Als u niet wilt meedoen met de voorgestelde warmteoplossing dan kunt u zelf een andere mogelijkheid uitwerken. Dit moet wel aan dezelfde eisen voldoen als de voorgestelde oplossing. Het moet bijvoorbeeld net zo duurzaam zijn.