Uw wijk Stenenkruis

De wijk Stenenkruis was aangewezen als 1 van de eerste wijken waar we een wijkuitvoeringsplan gaan maken. Er waren kansen voor een collectieve warmteoplossing (een warmtenet van Vattenfall in Arnhem). Ook is er een bewonersinitiatief is dat zich inzet voor verduurzaming. Alle alternatieven voor aardgas liggen nu op tafel. De mogelijkheid om aan te sluiten op het warmtenet van Vattenfall in Arnhem lijkt inmiddels onwaarschijnlijk.

Kenmerken Stenenkruis 

Stenenkruis is een echte woonwijk. Het is een wijk met veel particulier eigendom (70%), 25% commerciële verhuur en weinig corporatiebezit (5%). Uit een enquête, door het wijkinitiatief Duurzame SteK afgenomen in 2020-2021 onder een deel van de particuliere woningeigenaren, blijkt dat er veel interesse is in verduurzaming. Er zijn relatief veel twee-onder-één-kap en vrijstaande woningen, maar er staan ook flats in de wijk: er is dus sprake van een diverse bebouwing. Verder is het een wijk met veel E,F,G-woninglabels, dus de isolatieopgave is groot. 

Procesplan, wijkanalyse en sociale kaart 

Als bewonder van de wijk kent u uw wijk het beste. Daarom nodigen we u uit voor verschillende bijeenkomsten. Om deze bijeenkomsten goed voor te bereiden hebben de gemeente, het adviesbureau WijkvanNu en Duurzame SteK voorwerk gedaan. We hebben onder andere gesprekken gevoerd met belangrijke stakeholders zoals netbeheerder Liander, woningbouwcorporatie Vivare en de commerciële verhuurder Heimstaden. De informatie die we hebben verzameld, staat in het procesplan, de wijkanalyse en de sociale kaart. Deze informatie kunt u opvragen door een e-mail te sturen naar duurzaam@renkum.nl.