Stenenkruis aardgasvrij

In Stenenkruis in Oosterbeek werken we stap voor stap toe naar een aardgasvrije wijk in 2040. Dit betekent dat we geen aardgas meer gebruiken voor verwarmen, warm water en koken. Zo blijft Stenenkruis een mooie en prettige wijk om in te wonen, óók voor volgende generaties.

 • Wijkuitvoeringsplan

  Om uw wijk en huis voor te kunnen bereiden op de overstap naar een duurzame warmteoplossing is er een plan nodig. Bewoners en de gemeente werken daarom samen aan een wijkuitvoeringsplan.

 • We doen het samen en u kunt meedoen

  We horen graag wat voor u belangrijk is. Er is ruimte voor uw vragen, zorgen en ideeën. Iedereen is welkom om mee te denken. Dit kan op verschillende momenten.

 • Kansrijke duurzame technieken

  Tijdens de derde meedenkgroep bijeenkomst op 27 juni is er een keuze gemaakt voor de 5 meest kansrijke duurzame technieken die we verder willen gaan onderzoeken.

 • Waarom we van het aardgas afgaan

  In heel het land wordt gewerkt aan de warmtetransitie om geen aardgas meer te gebruiken als warmtebron. Stap voor stap gaan we over op duurzame warmteoplossingen.

 • Isoleren is de eerste stap

  Voor bijna alle woningen geldt dat het goed is om te beginnen met isoleren. Hiermee kunt u uw wooncomfort vergroten, uw energierekening verlagen en uw huis voorbereiden op een duurzame warmteoplossing. Hiervoor kunt u subsidie aanvragen of een lening afsluiten.

 • Uw wijk Stenenkruis

  De wijk Stenenkruis was aangewezen als 1 van de eerste wijken waar we een wijkuitvoeringsplan gaan maken. Er waren kansen voor een collectieve warmteoplossing (een warmtenet van Vattenfall in Arnhem). Ook is er een bewonersinitiatief is dat zich inzet voor verduurzaming. Alle alternatieven voor aardgas liggen nu op tafel. De mogelijkheid om aan te sluiten op het warmtenet van Vattenfall in Arnhem lijkt inmiddels onwaarschijnlijk.

 • Wijkinitiatief Duurzame SteK

  Wij hebben het wijkinitiatief Duurzame SteK gevraagd om kritisch mee te kijken naar de ontwikkeling van het plan.

 • Vragen

  Heeft u vragen over het proces of over het wijkuitvoeringsplan? U bent van harte welkom op de inloopbijeenkomsten. Of neem contact op door een e-mail te sturen naar duurzaam@renkum.nl of bel (026) 33 48 111.