Heveadorp aardgasvrij

Heveadorp starten we in samenwerking met bewoners met verduurzamen. We ondersteunen woningeigenaren en huurders bij het besparen van energie en we onderzoeken samen welke duurzame warmteoplossing(en) het beste passen bij Heveadorp. Zo werken we stap voor stap toe naar een aardgasvrij dorp in 2040. Dit betekent dat we geen aardgas meer gebruiken voor verwarmen, warm water en koken. Zo blijft uw Heveadorp een mooi en prettig dorp om in te wonen, óók voor volgende generaties.  

 • Wijkuitvoeringsplan

  Om uw wijk en huis voor te kunnen bereiden op de overstap naar een duurzame warmteoplossing is er een plan nodig. Bewoners, vereniging Heveadorp Duurzaam en de gemeente werken daarom samen aan een wijkuitvoeringsplan.

 • We doen het samen en u kunt meedoen 

  We horen graag wat voor u belangrijk is. Er is ruimte voor uw vragen, zorgen en ideeën. Iedereen is welkom om mee te denken en mee te doen. Dit kan op verschillende manieren.

 • Duurzame alternatieven voor aardgas

  In heel het land wordt gewerkt aan de warmtetransitie om geen aardgas meer te gebruiken als warmtebron. Stap voor stap gaan we over op duurzame warmteoplossingen.

 • Isoleren is de eerste stap

  Voor bijna alle woningen geldt dat het goed is om te beginnen met isoleren. Hiermee kunt u uw wooncomfort vergroten, uw energierekening verlagen en uw huis voorbereiden op een duurzame warmteoplossing. Hiervoor kunt u subsidie aanvragen of een lening afsluiten.

 • Vereniging Heveadorp Duurzaam

  Wij werken samen met de vereniging Heveadorp Duurzaam. Heveadorp Duurzaam is opgericht voor en door de inwoners van Heveadorp. De vereniging zet zich in voor de verduurzaming van Heveadorp en voor het behoud van het bijzondere karakter van het dorp.

 • Het dorp Heveadorp

  In de Transitievisie Warmte is Heveadorp aangewezen als één van de eerste ‘wijken’ waar we een wijkuitvoeringsplan gaan maken. In Heveadorp zet de vereniging Heveadorp Duurzaam zich actief in voor de verduurzaming van het dorp.

 • Vragen

  Heeft u vragen over het proces of over het wijkuitvoeringsplan? U bent van harte welkom op de inloopbijeenkomsten. Of neem contact op door een e-mail te sturen naar duurzaam@renkum.nl of bel (026) 33 48 111.