Fluitersmaat, Fluitersheuvel, Airbornewijk en Charles Crammweg aardgasvrij

In de Fluitersmaat, Fluitersheuvel, Airbornewijk en het gebied rondom de Charles Crammweg in Renkum werken we stap voor stap toe naar een aardgasvrije wijk in 2040. Dit betekent dat we geen aardgas meer gebruiken voor verwarmen, warm water en koken. Zo blijft uw wijk een mooie en prettige wijk om in te wonen, óók voor volgende generaties.

 • Wijkuitvoeringsplan

  Om uw wijk en huis voor te kunnen bereiden op de overstap naar een duurzame warmteoplossing is er een plan nodig. Bewoners en de gemeente werken daarom samen aan een wijkuitvoeringsplan.

 • We doen het samen en u kunt meedoen

  We horen graag wat voor u belangrijk is. Er is ruimte voor uw vragen, zorgen en ideeën. Iedereen is welkom om mee te denken. Dit kan op verschillende momenten.

 • Duurzame alternatieven voor aardgas

  In heel het land wordt gewerkt aan de warmtetransitie om geen aardgas meer te gebruiken als warmtebron. Stap voor stap gaan we over op duurzame warmteoplossingen.

 • Isoleren is de eerste stap

  Voor bijna alle woningen geldt dat het goed is om te beginnen met isoleren. Hiermee kunt u uw wooncomfort vergroten, uw energierekening verlagen en uw huis voorbereiden op een duurzame warmteoplossing. Hiervoor kunt u subsidie aanvragen of een lening afsluiten.

 • Meedenkgroep

  In de meedenkgroep bespreken we tijdens kennissessies hoe we samen besluiten nemen en welke duurzame warmteoplossingen we verder willen onderzoeken. Er is veel ruimte voor verdiepende vragen. Er is geen voorbereiding of voorkennis nodig. ​

 • Koplopergroep

  Als u nu al aan de slag wilt met het verduurzamen van uw woning kunt u meedoen met aan de koplopergroep. Een specialist van De WarmteTransitieMakers komt dan langs om uw woning te bekijken. Er wordt gekeken welke stappen u kunt zetten om u voor te bereiden op aardgasvrij wonen en wat dit ongeveer kost.

 • Werkgroep

  De werkgroep denkt mee over het proces om te komen tot een wijkuitvoeringsplan en geeft advies als het nodig is. De werkgroep komt 1 keer in de 6 tot 8 weken bij elkaar.

 • Uw wijk

  In de Transitievisie Warmte is de Fluitersmaat, Fluitersheuvel, Airbornewijk en Charles Crammweg aangewezen als één van de eerste wijken waar we een wijkuitvoeringsplan gaan maken.

 • Wijkinitiatief Duurzame Fluitersmaat

  De gemeente heeft het wijkinitiatief Duurzame Fluitersmaat gevraagd om kritisch mee te kijken naar de ontwikkeling van het wijkuitvoeringsplan.

 • Vragen

  Heeft u vragen over het proces of over het wijkuitvoeringsplan? U bent van harte welkom op de inloopbijeenkomsten. Of neem contact op door een e-mail te sturen naar duurzaam@renkum.nl of bel (026) 33 48 111.