Kinder- en jongerenlintjes 2020

In 2020 reikt de kinderburgemeester van Renkum voor het eerst lintjes uit aan kinderen en jongeren in onze gemeente. Het is een initiatief van kinderburgemeester Remi Bakker. Het kinderlintje is voor kinderen van 6 tot 12 jaar, het jongerenlintje voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Vergelijkbaar met de normale lintjes die ieder jaar in april uitgereikt worden, zijn kinder- en jongerenlintjes bedoeld voor kinderen en jongeren die zich bijzonder hebben ingezet. Bijvoorbeeld voor een goed doel, bij een vereniging of op een ander gebied. Met hun inzet zijn ze een voorbeeld voor anderen. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. 

De uitreiking is van het kinder- en jongerenlintje is op vrijdag 20 november 2020: de Internationale dag van de Rechten van het Kind.

Voordragen

Het is niet langer mogelijk om iemand voor te dragen voor de lintjes van 2020. Heb je vragen? Stuur dan met bericht naar e-mail kinderburgemeester@renkum.nl.

Wat gebeurt er met de nominaties?

Een commissie buigt zich over de nominaties. In de commissie zitten de burgemeester en de kinderburgemeester, een raadslid en een lid van de jongerenraad. De commissie laat zo snel mogelijk weten of het lintje ook daadwerkelijk wordt uitgereikt aan hem of haar. Dan krijgt u meer informatie over hoe het verder in zijn werk gaat.