Het blijft wennen!

Rustig aan, en zo langzamerhand gaan we een klein beetje terug naar het leven voordat het coronavirus ook ons dagelijks leven overhoop gooide.

Ik denk dat het belangrijk is te wennen aan de situatie zoals deze nu is. Het blijven houden van 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje als u bijvoorbeeld met het openbaar vervoer gaat reizen. De toekomst zal ons leren óf en hoe deze situatie ons leven verder gaat bepalen. 

Wethouder Jasper Verstand en ik hebben tijdens het Pinksterweekend alle horeca in de gemeente Renkum bezocht. Op 2e Pinksterdag mocht de horeca hun deuren en terrassen weer openen voor hun gasten. Wat een prachtig weer was het, het perfecte weer om een 'terrasje te pikken'. Ons bezoek aan de verschillende horeca is goed ontvangen, we hebben dit met veel plezier gedaan. We hopen van harte dat (ook) de horeca in onze gemeente weer hun zaken op kunnen gaan pakken. 

Zowel het basis-, voortgezet- en het primaire onderwijs heeft voor alle leerlingen de scholen weer open gesteld. Zo net voor de zomervakantie fijn voor alle leerlingen om vrienden en vriendinnen weer te zien en terug in het schoolritme te komen. Alle geslaagden feliciteer ik van harte, voor jullie een bijzonder jaar om je middelbare schooltijd af te ronden! 

Vanaf 15 juni 2020, als het land waar u naar toe gaat het sein op geel heeft staan, kunnen we op weer op vakantie. Code geel betekent 'u kunt op vakantie maar let op de risico’s en de maatregelen in het land waar u naar toe reist'. Misschien houdt u wel vakantie in eigen land in onze eigen gemeente! Ik hoorde laatst een verhaal van een stel dat bij het bezoeken van een stad bij de VVV een stadsgids haalt en elkaar meeneemt op een toer door de stad. Zo leerden ze van elke stad de historie en andere feiten waar je anders in de haast van de dag aan voorbij loopt. 

Deze coronatijd geeft ons, ondanks of juist vanwege de maatregelen, meer rust meer tijd om van elkaar en van onze eigen omgeving te genieten. Gemeente Renkum is een prachtige gemeente om in alle rust van te genieten en te ontdekken. Laat deze corona tijd in uw voordeel werken.

Tot snel!

Agnes Schaap
Burgemeester gemeente Renkum