Gelukkig weer kinderen in de klas!

Lieve kinderen van de gemeente Renkum! Hoe waren de eerste dagen op school? Ik kan mij goed voorstellen dat het fijn is om je vriendjes en vriendinnetjes weer te zien! En natuurlijk je juf en/of je meester.

Wel even wennen dat je de looprichting pijlen in de school moet volgen en dat je op 1,5 meter van de juf of meester moet blijven. Het fijne is dat je wel weer samen in de klas kunt leren, niet alleen van wat de juf of meester uitlegt maar ook van elkaar. Want ook leren doe je samen! De juffen en meesters zijn ook blij om jullie weer te zien, zo wordt het naar school gaan stapje voor stapje weer een beetje zoals het was voordat het corona virus ook ons land binnenkwam.

Ik heb gehoord dat de eerste dag weer terug op school voelde alsof je bent terug gekomen van de zomervakantie en dat jullie best moe zijn van het naar school gaan en in de klas zitten.

Ik heb aan onze kinderburgemeester Remi Bakker gevraagd hoe hij het vindt om weer gedeeltelijk naar school te gaan. "Het is wennen om met de halve klas les te hebben. Iedereen houdt zich netjes aan de regels en niest of hoest in hun elleboog. De groepen hebben speciale tijden dat ze naar binnen kunnen. Dit gaat via aparte ingangen en na elke pauze worden de handen gewassen. Het is raar om in deze corona tijd op school te zijn maar ik ben wel heel blij dat ik mijn beste vriend weer kan zien.”

Ik wens jullie veel leerplezier op school, wees nieuwsgierig  maak plezier met je vriendjes en vriendinnetjes en blijf ook denken aan de 1,5 meter afstand, was vaak je handen en als je moet niezen of hoesten doe dit in je elleboog! Zo helpen jullie ook mee om het corona virus Nederland uit te krijgen! Heel veel succes!

Groet,

Agnes Schaap
Burgemeester gemeente Renkum