Werkzaamheden Van der Molenallee Doorwerth

Van 4 tot en met 22 december 2017 wordt het het fietspad aan de Van der Molenallee vernieuwd.

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen de kruising Oude Oosterbeekseweg – Van der Molenallee in Oosterbeek en de rotonde Seelbeeckweg – Kerklaan in Doorwerth.

Aangepaste planning fietspad

Voor het fietspad wordt de oude klinkerverharding vervangen door betonplaten. De planning was dat dit gelijktijdig met het asfalteren van de Van der Molenallee zou gebeuren. Maar het produceren van de duurzame fietsplaten van Biobound duurt helaas langer dan gedacht. De planning is dan ook aangepast.

Vanaf vrijdag 3 november 2017 tot en met vrijdag 1 december 2017 gaat de rijbaan tijdelijk open voor alleen gemotoriseerd verkeer. Voor voetgangers, fietsers en bromfietsers geldt een inrijd(-loop) verbod op de Van der Molenallee voor het gedeelte vanaf de rotonde tot de Westerbouwing. Fietsers, bromfietsers en voetgangers worden omgeleid via de Oude Oosterbeekseweg.

Vervolgens sluiten wij van maandag 4 december tot uiterlijk vrijdag 22 december 2017 de Van der Molenallee voor alle verkeer af. In deze periode wordt de gehele Van der Molenallee voorzien van duurzame fietsplaten. Uitgangspunt is om alle werkzaamheden af te ronden voor de kerst.

Veilig en comfortabel fietsen

Het doel van de werkzaamheden is het realiseren van veilige, herkenbare en comfortabele (vrij liggende) fietsvoorzieningen aan beide kanten van de Van der Molenallee. Dit wordt gerealiseerd door het aanleggen van een vrij liggende fietsvoorziening, het toepassen van duurzame platen om het opdrukken van boomwortels tegen te gaan en een fysieke scheiding aan te brengen tussen rijbaan en fietspaden van 0,5 meter breed. Dit werk wordt gecombineerd met het vervangen van het asfalt op de rijbaan. De provincie Gelderland ondersteunt de investering door het verlenen van subsidie vanuit het ‘Programma regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer’.