Wegwerkzaamheden Amsterdamseweg-Schelmseweg

De kruising Amsterdamseweg-Schelmseweg in Arnhem krijgt nieuw asfalt. De aannemer start op maandag 15 oktober om 6.00 uur en als alles volgens planning verloopt, is het werk klaar op vrijdag 26 oktober 2018 om 18.00 uur.

Tijdens de werkzaamheden kan het rechtdoorgaand verkeer op de Amsterdamseweg steeds zijn weg vervolgen, zowel de stad in als de stad uit. Beide richtingen worden over 1 weghelft geleid. Houd daarom rekening met vertraging.  

Beide zijden van de kruising zitten elk 1 week dicht. Dat betekent dat steeds 1 kant van de Schelmseweg is afgesloten. Maar ook aan de ‘open’ kant zal afslaand en invoegend verkeer niet in alle richtingen mogelijk zijn. Uitgangspunt is dat het doorgaand verkeer op de Amsterdamseweg niet wordt gekruist. Dit om al te grote verkeershinder te voorkomen. 

Om sluipverkeer door de wijk Hoogkamp tegen te gaan, worden de verkeerslichten op de kruising Schelmseweg - Bakenbergseweg anders ingesteld. Het licht richting Bakenbergseweg zal tijdens de werkzaamheden langer op rood staan. Auto's kunnen de wijk niet snel inkomen, maar wel snel uitkomen.

Alternatieve routes

Al ruim voor Arnhem worden automobilisten gewezen op de wegwerkzaamheden. Verkeer wordt zoveel mogelijk naar alternatieve routes geleid. Dat zijn onder andere Dreijenseweg-Utrechtseweg, Koningsweg-Kemperbergerweg, Apeldoornseweg.  

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.roelofsgroep.nl/GOW en de Roelofs-app voor uw smartphone. Met deze app ontvangt u informatie over de voortgang van het project.