Platform Sterk Renkum

Gemeente Renkum introduceert begin 2018 een nieuw informatie- en communicatieplatform. De naam van dit nieuwe platform is Sterk Renkum.

Sterk Renkum is er voor en door iedereen. Het is een bron van informatie en inspiratie. Over mensen die elkaar helpen en over ondernemers en organisaties die kansen creëren en zelf initiatief nemen. Zodat iedereen mee kan doen in onze samenleving.

Sterk Renkum faciliteert de zichtbaarheid en vindbaarheid van diensten, activiteiten en vraag & aanbod in de buurt. Het is een bron van inspiratie en informatie voor iedereen.

Het is dé plek voor informatie op het gebied van:

  • opvoeding en gezin
  • gezond blijven en bewegen
  • jong en meedoen
  • studie, werk en inkomen
  • actief in de buurt
  • wonen en veiligheid
  • zorg en ondersteuning
  • vervoer en mobiliteit
  • cultuur, recreatie en toerisme
  • bedrijven.

Website met digitale sociale kaart

De website www.sterkrenkum.nl (nu in ontwikkeling) is 1 van de communicatiemiddelen van Sterk Renkum. Een digitale sociale kaart is een essentieel onderdeel binnen deze website.

Waarom Sterk Renkum?

In Renkum investeren wij in een prettige, gezonde en veilige leefomgeving. Wij, dat is iedereen die in de gemeente Renkum woont en/of actief is. Het streven is dat iedereen moet mee kunnen doen en dat iedereen daar aan bijdraagt.

Samen leven en wonen is leuk! Inwoners weten vaak zelf wat goed is voor de leefbaarheid in hun dorp. Sterk Renkum stimuleert ontmoetingen tussen inwoners, door inwonersinitiatieven zichtbaar en vindbaar te maken. Bijvoorbeeld met een activiteitenkalender per dorp en informatie over activiteiten. Ook worden er inspirerende voorbeelden van eigen inzet gedeeld.

Velen van ons redden zich prima. Wanneer iemand wat extra ondersteuning nodig heeft in het dagelijks leven, dan is het prettig te weten waar iemand terecht kan voor hulp. Via Sterk Renkum kan een eigen netwerk opgebouwd worden van mensen en organisaties in de buurt, die hen kunnen helpen. In onze gemeente laten wij zien dat we samen sterk staan.

Vermeld uw organisatie op de website

Wilt u dat uw organisatie op de website van Sterk Renkum wordt gevonden? Meld uw organisatie dan aan via www.lokaalloket.nl/renkum/aanmelden.

Bij uw aanmelding moet u enkele gegevens invullen. Daarna ontvangt u per e-mail een bevestiging. Binnen 2 werkdagen belt Elkander u om uw aanmelding door te nemen. Ook ontvangt u van hen de inloggegevens waarmee u uw gegevens kunt aanvullen met door u geleverde producten en diensten. Deelname aan de sociale kaart is gratis. Als uw gegevens wijzigingen houdt u ook hier uw gegevens actueel

Meer informatie

Elkander is de partij die, in opdracht van de gemeente, zorgt voor de realisatie van de website www.sterkrenkum.nl. Wilt u meer informatie over vermelding op de website van Sterk Renkum? Neem dan contact op met de servicedesk van Elkander op (050) 211 09 50 of stuur een e-mail naar service@elkander.nl.