Wat raakt Renkum?

Wat raakt Renkum? Met die vraag zijn we in de zomer van 2020 de straat op gegaan, om erachter te komen wat er speelt in de Renkumse samenleving.

We hielden enquêtes op de markt in Oosterbeek en Wolfheze, liepen door Heveadorp en Renkum en stonden voor de supermarkten van Heelsum en Doorwerth. Dit leverde mooie gesprekken en interessante verhalen op. In ieder dorp kwamen we weer andere punten tegen. Dat nemen we allemaal mee in het toekomstige beleid van de gemeente Renkum. Want de toekomst is van iedereen en ieders stem moet gehoord worden. 

Resultaten

Uit de enquête bleek dat de inwoners van Renkum geraakt worden vanwege de centrale ligging: midden in het groen, maar toch in de buurt van alle voorzieningen die zij nodig hebben. Maar, hoe mooi en rustig de omgeving ook ervaren wordt, mensen liggen ook wakker van bepaalde onderwerpen. Zaken als leegstand, ongelijkheid in de samenleving, het verdwijnen van groen en het ontbreken van ontmoetingsplekken baren inwoners zorgen. De komende maanden gaan we verder met het onderzoeken wat Renkum raakt, om deze mooie gemeente tot een nog fijnere plek te maken.

Interview met echtpaar in het kader van Wat raakt Renkum?

Logboek participatie omgevingsvisie

In het 'Logboek participtatie omgevingsvisie 2020-2021' (pdf, 1 MB) staat een overzicht van alle participatieactiviteiten en bijbehorende uitkomsten in het omgevingsvisietraject van gemeente Renkum.