Herinrichting Weverstraat

De werkzaamheden voor de herinichting Weverstraat in Oosterbeek zijn in volle gang. Doel van deze herinrichting is het voorkomen van wateroverlast in kelders en woningen in de Weverstraat. Ook wordt de uitstraling van de Weverstraat als winkelgebied beter.

Vertraging werkzaamheden

Wij ontvangen veel positieve reacties dat de straat mooi wordt! De Poststraat en een deel van de Van Toulon van der Koogweg zijn alweer enige tijd open. Ook de werkzaamheden op de kruising Annastraat en Weverstraat zijn deels klaar.

Om te voorkomen dat het nieuwe straatwerk weer open moest, is in maart de water- en gasleiding vervangen. Helaas is het niet gelukt om toen de oude waterleiding te verwijderen. Dit gebeurt nu gelijktijdig met het werk van de aannemer van Verseveld. Hierdoor kan de aannemer minder efficiënt zijn mensen en machines inzetten en lopen de werkzaamheden helaas vertraging op.

Nieuwe planning en bereikbaarheid

  • Tot 27 juli 2017 is de Weverstraat, vanaf de Annastraat tot aan de Cornelis Koningstraat, bereikbaar voor bestemmingsverkeer via de route: Pieterbergseweg - Overzicht - Jagerspad - Annastraat.
  • De Weverstraat gaat op vrijdag 27 juli 2018 open. Vanaf dat moment is de Weverstraat en de Van Toulon van der Koogweg bereikbaar voor al het doorgaande verkeer.
  • Vanaf 30 juli tot en met 31 augustus 2018 zijn er nog afrondende werkzaamheden.
  • De Weverstraat en aanliggende straten zijn voor de Airborne wandeltocht opgeruimd en liggen er representatief bij.
  1. Planning mei 2018 werkzaamheden herinrichting Weverstraat (pdf, 1,5 MB)
  2. Bereikbaarheid tijdens werkzaamheden herinrichting Weverstraat (pdf, 238 kB)

Actuele informatie via Bouw app

Kijk voor meer informatie over de herinrichting, de aangepaste planning en de omleidingsroutes in de bouw app ‘Werk in de Weverstraat’. Hier vindt u altijd de meest actuele informatie en kunt u bovendien uw meldingen doorgeven of vragen stellen.

Brieven en andere documenten

Facebookpagina

Op de hoogte blijven van de meest actuele ontwikkelingen? Like dan de Facebookpagina voor dit project: https://www.facebook.com/wateroverlastweverstraat.