Groot onderhoud buurt Talud Oosterbeek

De straten en riolering in de buurt Talud in Oosterbeek zijn toe aan onderhoud en hebben een grote opknapbeurt nodig.

Wij werken toe naar groene, duurzame en veilige straten in deze buurt. Er is hard gewerkt aan de eerste voorbereidingen. Dinsdag 30 maart 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de werkzaamheden verder te gaan voorbereiden en in gang te zetten. 

De straten (pdf, 1,3 MB) en de riolering die worden opgeknapt zijn de Noorderweg, Schoolstraat, Badhuisstraat, Zaaijerplein, Taludweg, Jan van Embdenweg, Backerstraat, Hilhorstweg, Van Ewijkweg, Reuvensweg, Stephanieweg, Veritasweg en de Stortweg.

Werkzaamheden starten in 2022

Op dit moment onderzoeken wij verschillende zaken, zoals de bomen, kabels, leidingen, riolering en bodem. Rond augustus 2021 start de ontwerpfase van het project. De eerste werkzaamheden starten in de loop van 2022. Omdat dit van veel zaken afhankelijk is kunnen we nu nog geen concrete startperiode en planning voor de uitvoering van de werkzaamheden noemen. Wij maken voor dit project een aparte website waar u het nieuws en werkzaamheden kunt volgen.

Bewoners kunnen zich laten horen

Bewoners van het Talud ontvangen binnenkort een vragenlijst waarin hen vragen wat zij vinden van de straten in hun buurt en of zij suggesties hebben voor het ontwerp. Wij streven ernaar deze suggesties waar mogelijk in te passen binnen het beleid, afhankelijk van de uitvoerbaar- en betaalbaarheid. Tijdens het ontwerpproces kunnen buurtbewoners deelnemen aan een klankbordgroep van maximaal 10 deelnemers, zodat bewoners verspreid over de buurt kunnen meepraten.