Projecten

 • Spooronderdoorgang Wolfheze

  Door de toename van het aantal treinen op het traject Schiphol – Arnhem/Nijmegen zullen de overwegbomen in Wolfheze vaker en langer dicht zijn. Daarmee nemen de risico’s voor de bewoners toe en hun bereikbaarheid af. Om te zorgen dat we het spoor veilig over kunnen en de wachttijden verdwijnen, wordt de huidige gelijkvloerse kruising vervangen door een onderdoorgang.

 • Parenco

  Hier vindt u meer informatie over toezicht en handhaving bij papierproducent Smurfit Kappa Parenco in Renkum. Sinds de start van een 2e productielijn voor verpakkingspapier in 2016 ervaren omwonenden uit de gemeente Renkum een toename van overlast.

 • Groot onderhoud buurt Talud Oosterbeek

  De straten en riolering in de buurt Talud in Oosterbeek zijn toe aan onderhoud en hebben een grote opknapbeurt nodig.

 • Herinrichting Hogenkampseweg

  De Hogenkampseweg in Renkum wordt opnieuw ingericht vanaf de Klaverhoek tot en met het kruispunt Nieuwe Keijenbergseweg – Meester van Damweg.

 • Omgevingsvisie

  Er spelen belangrijke vraagstukken in onze gemeente. Denk maar aan het woningtekort, de zorg voor ouderen, voor onze natuur en klimaatverandering. De ruimte in onze gemeente is beperkt. Ook is het belangrijk dat de gemeente financieel gezond blijft. Daarom moeten er keuzes worden gemaakt: wat voor gemeente willen wij zijn in de toekomst? Doet u ook mee?

 • Centrum Doorwerth

  In juni 2017 heeft de gemeenteraad ingestemd met het masterplan Centrum Doorwerth. Hiermee heeft de kerngroep het stokje voor de uitwerking en realisatie van het masterplan overgedragen aan de gemeente.

 • Regionale Energiestrategie

  Er moet meer energie duurzaam worden opgewekt. Hiervoor is een grootschalige energietransitie nodig. Niet alleen in Renkum maar in heel Nederland. Samen zorgen we ervoor dat Nederland schoner, stiller en onafhankelijk van olie en gaswinning wordt met een betere toekomst voor ons en onze kinderen. Om dit in onze gemeente voor elkaar te krijgen, werken wij in de regio Arnhem Nijmegen samen aan een Regionale Energiestrategie (RES).

 • Ruimtelijke visie centrum Oosterbeek

  Het creëren van een toekomstbestendig centrum in Oosterbeek, waar het goed ondernemen en goed vertoeven is, waar voldoende goede voorzieningen en woningen zijn voor onze inwoners en dat bijdraagt aan de leefbaarheid. Dat is het doel van de Ruimtelijke visie centrum Oosterbeek.

 • Herinrichting Enkweg Renkum

  In 2021 richten we de Enkweg in Renkum opnieuw in. Inwoners hebben hier in 2020 over meegedacht.

 • Herinrichting Groenendaalseweg Renkum

  In 2021 richten we de Groenendaalseweg in Renkum opnieuw in. Inwoners hebben hier in 2020 over meegedacht.

 • Woningbouwprojecten

  De gemeente Renkum is 1 van de aantrekkelijkste gemeenten van Nederland om in te wonen. Binnen onze gemeente zijn geen grote nieuwbouwlocaties. Datgene dat nieuw wordt gebouwd, moet binnen de bestaande bebouwingscontouren passen.