Projecten

 • Bouwprojecten

  De gemeente Renkum is één van de aantrekkelijkste gemeenten van Nederland om in te wonen. De gemeente bestaat uit zes dorpen, met ieder hun eigen karakter. Onze zes dorpen hebben alle voorzieningen binnen handbereik en worden gesierd door prachtige natuur. Binnen de gemeente Renkum zijn geen grote nieuwbouwlocaties. Datgene dat nieuw wordt gebouwd, moet binnen de bestaande bebouwingscontouren passen.

 • Fietsstraat Benedendorpsweg

  In 2017 gaan wij de Benedendorpsweg en de Klinkelbeekseweg in Oosterbeek herinrichten tot een fietsstraat.

 • MFC Doelum

  Mertens Bouwbedrijf uit Weert en de combinatie van installateurs KIN/ITN/KaWeBe bouwen in opdracht van de gemeente Renkum het nieuwe Multifunctionele Centrum aan de Hogenkampseweg in Renkum. In juni 2016 is de bouw van start gegaan. Architectuurstudio HH heeft het ontwerp van het gebouw gemaakt in samenwerking met de gebruikers. Ook inwoners en omwonenden zijn in dit proces betrokken.

 • Ontdek de waarde van afval

  Vanaf 1 januari 2017 zamelen wij uw huishoudelijk restafval en herbruikbare grondstoffen op een andere, meer duurzame manier in.

 • Platform Sterk Renkum

  Gemeente Renkum introduceert in januari 2018 een nieuw informatie- en communicatieplatform. De naam van dit nieuwe platform is Sterk Renkum.

 • Rioolvervanging in Renkum

  Uit inspectie is gebleken dat de riolering in de gebieden Ds. Gewinweg/Hankweg en Reijmerweg en omgeving in Renkum aan vervanging toe is. Dit houdt in dat de riolering in de weg geheel vervangen wordt. De uitvoering van de projecten staat gepland voor de periode september 2017 (start na de Airborne Wandeltocht) tot en met december 2017.

 • Wateroverlast Weverstraat

  In de Weverstraat in Oosterbeek ontstaat na een extreme regenbui wateroverlast. Wij werken samen met de werkgroep Weverstraat hard aan een herinrichting van de Weverstraat. Doel van deze herinrichting is het in de toekomst voorkomen van wateroverlast in kelders en woningen in de Weverstraat. Daarnaast richten wij de straat opnieuw in om zo de uitstraling als winkelgebied te bevorderen en daarmee het ondernemersklimaat een economische impuls te geven.

 • Wolfhezerweg

  In 2018 gaan wij aan de Wolfhezerweg (N783) werken. Binnen de bebouwde kom van Wolfheze gaan wij de Wolfhezerweg veilig inrichten zodat de weg past binnen een 30 km/uur zone.