23 september: World Cleanup Day

Zaterdag 23 september 2023 is in onze gemeente de World Cleanup Day. Tijdens deze dag zetten inwoners zich in om de gemeente een stukje schoner te maken. Deelname is gratis, schoonmaakspullen worden verzorgd en het enige dat u mee hoeft te nemen is... een opgeruimd humeur! Leuk voor jong én oud.

Plandelen, ploggen, prikken, rapen

Hoe je het ook noemt, steeds meer inwoners komen in actie tegen zwerfafval. Onlangs verzamelden lokale vrijwilligers op de eerste Renkumse Plandeldag honderd vuilniszakken vol aan troep. Samen maken ze hun eigen of andermans straatje schoon. En vergeet niet de vaste groepen die het buitengebied en de uiterwaarden bevrijden van zwerfafval. Voor de organisatie van de World Cleanup Day werken IVN-werkgroep landschapsonderhoud Zuid-West Veluwezoom en de Zwerfafvalbrigades in de gemeente Renkum samen.

Meedoen?

Waar kunt u aan de slag? Dat mag u zelf bepalen! In de eigen straat, buurt of speeltuin. De hele dag of een half uurtje, elke opruimactie heeft impact! Heeft u opruimmaterialen nodig? Neem dan contact op met Anton Damen door een bericht te sturen naar e-mail info@plandelen.nl.