Vanaf 13 oktober: cursus zelfverdediging en weerbaarheid

Ons Sport- en Beweegteam organiseert in samenwerking met Sjabbens Sport & Health een cursus zelfverdediging en weerbaarheid. Deze cursus bestaat uit 8 lessen en is speciaal voor jongens en meiden van 8 tot en met 12 jaar uit de gemeente Renkum

Tijdens de cursus leren jongeren om stevig in hun schoenen te staan en anderen te respecteren. De cursus start woensdag 13 oktober2021 om 17.00 uur bij Sjabbens Sport & Health aan de Bramstreeflandweg 59 in Renkum.

De cursus

Het doel van de cursus is om op speelse wijze het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van de jongeren te vergroten. Door een grotere weerbaarheid kunnen zij beter reageren op kwetsbare situaties en ongewenste situaties beter inschatten en voorkomen. Tijdens de lessen wordt er getraind op conditie, (reactie)snelheid, balans, kracht, coördinatie en natuurlijk techniek. Deelnemers leren een aanval af te weren of te ontwijken en hoe zij vervolgens de aanvaller onder controle houden of uitschakelen. Ook leren zij hoe zij zichzelf kunnen bevrijden als zij worden vastgegrepen. Kortom gezond, leuk en vergroot het zelfvertrouwen.

Meedoen?

Aanmelden voor de cursus kan online via de website van het Sport- en Beweegteam. Vul de gegevens van uw kind in en rond de aanmelding af. Deelname aan de cursus kost € 15,-. Dit bedrag kan worden betaald voor aanvang van de 1e les. Voor kinderen met een Gelrepas is deelname gratis.

Meer informatie?

Neem contact op met Tim van Guilik. Bel (06) 51 95 14 85 of mail naar t.van.guilik@renkum.nl.